צמח החודש: אכיניצאה
כעת משחג הפורים קרב ובא, אנו נמצאים לקראת סופו של החורף. בישראל החורף לא תמיד מורגש, יכול להיות יום מקסים ושטוף שמש באמצע ינואר ולמחרת גשם זלעפות. תעלולי מזג האוויר בין חום לקור, בין לחות לרוח גובים מחיר מגופינו. חשוב מאוד (תמיד, אבל במיוחד בעונה הזאת) לשמור על מערכת חיסונית חזקה על מנת למנוע הצטננויות והתקררויות שכל כך אופייניות לתקופה הזו.
אכינצאה היא צמח פופולארי בעולם כתכשיר חורף לחיזוק חיסוני.
מקורו של צמח האכינצאה מארה"ב. אפשר להשתמש בכל חלקי הצמח אך הריכוז העיקרי של החומרים הפעילים הוא בשורש. לאכינצאה יכולת מחזקת ומעוררת חיסון בין הטובות בעולם הצמחים. הוא בעל יכולת מטהרת דם, אנטי ויראלית ואנטיביוטית. כמו כן אכניצאה משפר את תנועתיות תאי הדם הלבנים ומגביר ייצור אינטרפרון (מרכיב חשוב בתגובת הגוף לזיהומים ויראליים).
עם התפרצות הצינון או השפעת, יש ליטול 4-3 מ"ל של אכינצאה נוזלית או 300 מ"ג אכינצאה באבקה, כקפסולה או כטבלייה, מדי שעתיים ביום המחלה הראשון, ולאחר מכן שלוש פעמים ביום למשך 10-7 ימים.
יש כאלה הנוטלים אכינצאה במהלך החורף למניעה. את האכינצאה ניתן לרכוש בכמעט כל בית מרקחת.