בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


RAW FOOD

 

קורס Raw Food גורמה – מוסיפים חיים לאוכל
סדנאות לקהל הרחב ולמטפלים
נפתחת בקמפוס: רמת אביב
מנחה: נירה שניידר .M.A


 

"התרבות המערבית שינתה אמנם את תנאי חייו של האדם, אך לא את הצרכים הפיזיולוגיים של גופו. מבחינה זו, הוא יצור הטבע וכמו החיות הניזונות ממזון חי בלבד, חייב גם הוא להיזון כמוהן. כל אותם מזונות, שהאדם אינו יכול לעכלם במצבם הטבעי, ועליו לבשלם תחילה, לא נועדו, כנראה, להיות חלק מתזונתו; ביכולתו לחיות ולהתקיים בלעדיהם."
מתוך הספר "תזונת האדם ובריאותו" מאת יצחק בן-אורי



מה היא תזונת רו-פוד?

רו-פוד  (Raw Food), בעברית מזון צמחי-חי, הנו מושג המגדיר מזון מן הצומח,  שלא עבר כל תהליך התערבותי כגון בישול, טיגון, צלייה, אפיה או אידוי. המזון הצמחי-החי נאכל כפי שהוא, בצורתו הטבעית ולעיתים עובר תהליך מינימאלי של ייבוש או חימום במייבש מזון, בטמפרטורה שאינה עולה על 48 מעלות צלזיוס. המזונות הנכללים בקבוצת מזון זו  הם  פירות, ירקות, דגנים, קטניות, זרעים, אגוזים, שקדים, אצות ים נבטים ונבטוטים. 
תזונה זו, שמקורה בטבע ולכן טבעית לאדם מראשית היותו, מכילה שפע של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, סיבים, אנזימים, פחמימות מורכבות, שומנים ואת כל החומרים הנחוצים לפירוק ולסילוק עודפי הפסולת מן הגוף. ניתן להכין ממזונות אלה שפע של מתכוני גורמה בריאים, טבעיים, מרעננים, מושכים את העין, מתובלים במגוון תבלינים ועשבי תיבול מלאי ניחוח, שכולם פשוטים ומהירים להכנה וקלים להשגה. מזון בריא לא חייב להיות תפל או משעמם. הוא יכול, עם מעט ידע, דמיון והשקעה להפוך טעים להפליא.

נזקי הבישול:
בתהליך הבישול, עובר המזון שינויים פיזיים וכימיים. הבישול הורס את החיות שבמזון, את "אנרגיית החיים" שהוא מכיל וכמו כן מעכב את הספיגה בגוף. הבישול פוגע במרכיביו של המזון ומפחית מערכם התזונתי בצורה משמעותית. השינויים שנוצרים בתוך תאי המזון בתהליך הבישול עלולים להביא לשינוי מבנה התאים והרקמות של הגוף.

אכילת מזון צמחי חי בלבד, תבטיח את אספקת כל רכיבי התזונה הדרושים לתחזוק גוף בריא וצריכתו ותביא אותנו למצב של בריאות טובה. בריאות אינה רק מצב של היעדר מחלות, זהו מצב של  חיים מלאי אנרגיה בעוצמת תפקוד מרבית, חיבור לעוצמה הפנימית, חיים של מימוש, ללא מכאובים, מחושים, ליקויים או סימפטומים. תזונה זו תביא את הגוף למצב שבו כל איבריו ומערכותיו מתפקדים באיזון ובהרמוניה אלו עם אלו. הזנת הגוף במזון טבעונאי משפרת בזמן קצר יחסית ליקויי בריאות וסימפטומים כמו עצירות, ריקבון השיניים, עששת, דלקת מפרקים, השמנה,  מחלות לב וכלי דם ועוד רבים אחרים.

התאמת תזונת המזון הצמחי-חי לגוף האדם:
האדם "תוכנת" להזין את גופו במזון טבעי, צמחי-חי. ניתן להבחין בהתאמה בין רכיבי מזון זה לבין המבנה האנטומי והמערך הפיזיולוגי של מערכת העיכול האנושית. מבנה האטומים של הרו-פוד תואם את מבנה גוף האדם, וכן צורת השיניים שלנו, מבנה הלשון ובלוטות הרוק, פעולת הקיבה, מבנה ואורך צינור העיכול והמעי הגס מותאמים לעיכול מזון צמחי-חי.

תכנית הסדנה:
הסדנה תשלב חומר עיוני מקיף ומעמיק הסוקר את עקרונות ה- Raw-Food ומסביר את חשיבותו של מזון זה לבריאות ומדוע הוא נחשב למתאים ביותר לגוף האדם. במהלך הסדנה תוכלו לצפות בהדגמת מגוון עשיר של מתכונים ערבים לחיך ולהתנסות בהכנתם באופן מעשי בפני תלמידי הכיתה (מתכונים כגון: פיצה, לזניה, פסטה, קציצות, קרקרים, גבינות, עוגות, גלידות ועוד). הסדנה תצייד אתכם בכלים מעשיים יישומיים לעקרונות ה- Raw Food שישמשו אתכם הן באופן אישי והן ככלי טיפולי.

הסדנה כוללת שישה מפגשים, בני שעתיים וחצי כל מפגש.

 לצפייה במתכונים שהכינו הסטודנטים בקורס לחצו כאן>>


 RAW FOOD

 בתמונה: "רו-קרקרס": קרקרים חיים עשויים זרעי פשתה, שומשום מלא, גזר, עגבניות ועשבי תיבול



תעודה
מסיימי הסדנה יקבלו תעודת מדריך קולינארי ל -
Raw-Food בהסמכת מכללת רידמן.


מנחת הקורס
נירה שניידר  - .M.A בתזונה הטבעית, מומחית ל Raw Food
בעלת ניסיון רב בריפוי ליקויי בריאות ועודף משקל דרך ניקוי גוף ותזונה נכונה. מומחית בהתאמת תוכנית תזונתית אישית לכל אינדיבידואל. עובדת באמצעות תוכנית תזונה ייחודית שאותה למדה ובה התמחתה בזמן שהותה בקליפורניה מהרופא הנודע דר' ברנרד מלצר, הרופא הקונבנציונאלי הראשון בקליפורניה שפיתח קליניקה לרפואה מונעת דרך שינוי הרגלי תזונה והרגלי אורח חיים.. קראו עוד על אודות נירה...

תאריכים ושעות:
07/05/2013-25/06/2013 בין השעות 17:30-20:30
עלות הקורס: 1,616 ¤ (6 מפגשים)
דמי הרשמה: 500 ¤- יקוזזו משכר הלימוד
אשמח להיפגש אתכם ולהקנות בידיכם כלי יישומי מבוקש, אשר ישמש אתכם הן בחייכם האישיים והן בחייכם כמטפלים מקצועיים.


קמפוס תל אביב- רמת אביב


תכנית הסדנה
הסדנה כוללת שישה מפגשים, בני שעתיים וחצי כל מפגש.מפגשי הסדנה יכללו חומר עיוני, צפייה והתנסות מעשית בהכנת מתכונים ורכישת מיומנויות בסיסיות של המטבח הצמחי
חי.

 

להרשמה חייגו 1800-22-09-22 או להורדת טופס רישום לחצו כאן ושלחו אלינו במייל לכתובת
back-office@reidman.co.il

 

כמה מבוגרי הקורס מסכמים:
  • "נירה היא מורה מצויינת , המעבירה את הידע בצורה מדהימה , מובנת ומאפשרת לנו להבין  לעומק ולהעריך את חשיבות התזונה הבריאה בכלל ואת הרו פוד בפרט .
    הנושא הוא נושא חדש יחסית והשינוי החשיבתי הוא גדול אך עם זאת נירה מציגה את הדברים בצורה הטובה ביותר ונותנת לתלמידים את היכולת להבין את מהות הרו פוד ולהתחבר אליו  עם מתכונים מדהימים ופשוטים להכנה .
    אני יכולה לסכם ולהגיד שאני מאוד מאוד מרוצה מהקורס , נהנהתי , הועשרתי מאוד והצלחתי לעשות שינויים תזונתיים גדולים בחיי.
    אני ממליצה בחום לכל מי שרוצה ללמוד על תזונת העתיד להגיע לקורס הזה ..
    אושרת ריידר

  • "בתור אחת שמכירה את נירה מקרוב ועבדה איתה, אני יכולה להגיד לכם שנירה היא מטפלת מסורה ושופעת ידע שרק רוצה להעביר אותו ולחלוק אותו עם כל מי שרק חפץ בכך. אני הייתי אסיסטנטית של נירה בקורס RAW FOOD ועברתי איתה סדנת ניקוי ושיקום הגוף מרעלים ונהניתי מכל רגע ,למדתי והחכמתי ממנה המון גם לחיים וגם לתחום הטיפול שבו אני עוסקת.
    ממליצה בחום על הקורס, הוא תרם לי המון ידע ובטח בתוספת של נירה כמרצה.
    מיכל אושרוביץ

  • "נירה מביאה איתה נסיון של שנים , בעבודה בחו'ל יש לה סובלנות ורצון להעביר את הידע מתוך שליחות אמיתית ובצורה מקצועית ומובנת לכל .
    המון טיפים בנושא , שלא כתובים בשום ספר או "גוגל" פשוט מהרקע העשיר שיש לה בתחום  מומלץ ביותר"
    יוסי רג'ואן

  • "אחרי 3 שנים של לימודי תזונה טבעית נפתח לי חלון חדש נוסף, נירה היא מעיין שופע ידע וניסיון מומלץ בחום למי שרוצה להתקדם עוד שלב לחיים בריאים"
    סיגלית לוי דרורי.

מתכון לדוגמא ממטעמי ה- Raw Food באדיבות נירה שניידר

 

כדורי חלבה     15 כדורים

11/2 כוס שקדים ( לא קלויים)

1/2 כוס טחינה גולמית

3 כפות דבש

כפית תמצית וניל

כף  אבקת קקאו אורגנית (ניתן להוסיף לפי טעם)

לערבב את השקדים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק

להוסיף טחינה, דבש, וניל ואבקת  קקאו  ולהמשיך לערבל עד לקבלת מרקם שלא נדבק לידיים

ליצור כדורים  ולהנות !

לפרטים נוספים ולהרשמה: info@reidman.co.il

נא ציינו בנושא המייל: לימודים מתקדמים




חי בריבוע - קראו את מאמרה החדש של נירה שניידר