ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


והיו מזונתיך תרופותיך: כוסמת ודוחן

 

והיו מזונותיך תרופותיך

כוסמת: והיו מזונתיך תרופותיך: כוסמת ודוחן

מקור הכוסמת באסיה. הכוסמת היא זרע יותר מאשר דגן.  היא עשירה בחלבון ומכילה חומצת אמינו בשם ליזין וכן טריפטופן ותריאונין.  הכוסמת גם  עשירה  בויטמיני B, בויטמין E , ברזל, אבץ, סלניום וסידן.

הכוסמת מכילה ביופלבנואיד בשם רוטין המחזק את דפנות כלי הדם ומונע דימום. הרוטין עוזר להגמשת כלי הדם ובכך משמשת למניעת לחץ דם גבוה. קוורציטין הינו ביופלבנואיד נוסף הנמצא בכוסמת המונע נזק לקרומי העיניים, מונע קטרקט, מסייע למניעת אלרגיות ובעל פעילות אנטי וויראלית. מחקרים חדשים מדגימים כי לאכילת כוסמת השפעה משמעותית על הורדת רמות כולסטרול בחיות מעבדה ובבני אדם. הכוסמת קלה לעיכול, חשוב לשטוף אותה לפני השימוש ולשמור במקרר.

דוחן:
והיו מזונתיך תרופותיך: כוסמת ודוחן
קל לעיכול, עשיר בזרחן, ברזל, סידן, ניאצין, מכיל גם את חומצת האמינו ליזין. ויטמין
B3,B2 הזרעים עשירים בחומצה פיטית אשר מורידה את רמת הכולסטרול. הדוחן ידוע כמחזק שיער, ציפורניים, טוב גם לעור. מסייע לעיכול,מעורר תיאבון, משתן מעט, מצנן. הדוחן מכיל 15% חלבון-כמו החיטה ולכן יכול לשמש כתחליף יעיל לרגישים לחיטה (מחלת הצליאק)  או צורות אחרות של אלרגיות/אי סבילות חיטה.

 

בישול דגנים:
מומלץ להשרות את הדגן במשך מספר שעות (קל יותר לעיכול, ספיגה קלה יותר).
מבשלים את הדגן במי ההשרייה. כוס אחת מהדגן : 2 כוסות מים. (חיטה- 3 כוסות מים).
להביא את הדגן והמים לרתיחה ולבשל על אש נמוכה עד שהמים נספגים.

הדגנים הם מקור עיקרי לאנרגיה- עמילן.
הדגנים
הם: חיטה, שיפון, שעורה, שיבולת שועל, כוסמין, אורז, דוחן, תירס, כוסמת, קינואה, אמרנט. הדגנים הם ספקי חלבון, כמות החלבון משתנה בהתאם לסוג הדגן, הם מכילים את כל 8 חומצות האמינו החיוניות .הדגנים הם ספקי ויטמינים מקבוצת B: B1,B2,B3,מינרלים בעיקר ברזל,סידן וזרחן.