ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


הצעת חוק חדשה בתחום התזונה

 

הצעת חוק חדשה בתחום התזונה:
חיוב רישום כמות סוכר ושומנים על מוצרי מזון

 נכתב על ידי יעל רחמנוב סטאז'רית בקליניקת תזונה

נתוני משרד הבריאות ודו"ח מבקר המדינה בשנה האחרונה, מראים כי 23% מהילדים בישראל בגילאי בית-ספר וכ- 60% מהמבוגרים סובלים מעודף משקל או מהשמנה. השמנה ועודף משקל גורמים לשורה של מחלות בהן סוכרת, מחלות לב וכלי דם וסרטן, מחלות עיניים ועוד שורה ארוכה של מחלות אקוטיות וכרוניות.הצעת חוק חדשה בתחום התזונה

כחלק מהמאמצים של הגורמים השונים, הפרטיים, הציבוריים והממשלתיים למגר את התופעה, אישרה ועדת הבריאות , בחודש פברואר השנה, תקנה הקובעת כי היצרנים יחויבו לציין את כמות סוגי השומן השונים במזונות מוכנים, כגון שומן טרנס, שומן רווי, כולסטרול ועוד.

בנוסף, אושרה השנה, 2010, הצעת חוק של ח"כ אורי אורבך ויעקוב כץ, המחייבת את היצרניים לציין את כמות הסוכר על גבי אריזות המזון.

עד היום, לא ניתן היה להבדיל בין כמות הפחמימות המורכבות (הבריאות) ובין כמות הפחמימות הפשוטות, המזיקות, היות והסימון היה כ"סוכר" או "פחמימות".

בדברי ההסבר להצעת החוק צוין כי "סימון מזון בצורה ברורה המשקפת את התכולה הוא אחד הצעדים שהמדינה יכולה לעשות במטרה להלחם במגיפת ההשמנה".

 המחשבה שמאחורי סימון כמות השומן והסוכר על אריזות המזון היא לא רק העלאת מודעות הצרכן לרכיבי המוצרים ורמת בריאות המוצרים אשר בכוונתו לקנות עבורו ועבור ילדיו, אלא גם מתן חופש בחירה בין מוצרים בהתאם לשיקול מחושב ומשכיל. היבט נוסף לאישור הצעת החוק הוא מצד היצרנים אשר יאלצו להפחית את כמות הסוכר, הפחמימות הפשוטות והשומנים הלא בריאים במוצרים המוכנים על מנת שהצרכן יתפסם כבריאים/ בריאים יותר ויקנה אותם.

מעצם אישור החוק, מקווה הממשלה להילחם במגפת ההשמנה, הגורמת למחלות רבות, כגון סוכרת, יתר לחץ דם, טרשת עורקים, מחלות לב וכלי דם, סרטן וגורמת לבעיות תפקודיות רבות.