ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


לאכול חמאה ולהרגיש טוב/ טלי מסריק

 

לאכול חמאה ולהרגיש טוב

מאת: טלי מסריק
לאכול חמאה ולהרגיש טוב/ טלי מסריק
גהי הוא חמאה מזוככת. חמאה מחלב בקר שעברה תהליך חימום שבו מופרדים מוצקי החלב ונותר שומן טהור מן החי. הגהי מוכר במטבחים של תרבויות שונות: כסמנה במטבח התימני וכחמאה מזוככת לבישול גורמה במטבח הצרפתי, הגהי הוא גם חלק בלתי נפרד מהבישול ההודי ומצוי בשימוש רפואי באיורוודה. הגהי הוא שמן עם נקודת רתיחה גבוהה הודות לקשרי חומצות שומן יציבות שמתאים מאד לבישול ולטיגון, אינו נשרף מהר ואינו מתפרק בקלות ועל כן לא נוצרים בו רדיקלים חופשיים.

הגהי מכיל ויטמינים
A,E,D,K ומכיל חומצות שומן רוויות, חומצה בוטירית וחומצה סטירית. בדרך כלל שומן רווי הוא גורם המעלה רמת כולסטרול בדם אך הגהי הוא יוצא מן הכלל. החומצה הבוטירית היא חומצת שומן הנוצרת באופן טבעי בתהליך ההחמצה של החמאה, חומצה זו מגבירה את הפרשת מיצי המרה ופועלת על הורדת LDL הכולסטרול "הרע", ובנוסף משפרת את מערכת החיסון ואנטי סרטנית. החומצה הסטירית היא שנותנת לחמאה את המרקם המוצק שלה ואף היא חומצת שומן רוויה ויש לה השפעה מועטה על רמת הכולסטרול בדם.

האיורוודה הרפואה ההודית נותנת לגהי מקום של כבוד. הרפואה ההודית הקיימת כבר אלפי שנים מציינת את סגולותיו של הגהי כבר בכתבים הקלאסיים העתיקים בני אלף וחמש מאות השנים. הגהי מופיע בכתבים הללו על תכונותיו הנפלאות כמזון איכותי המחזק את הגוף, מגביר את יכולת העיכול, מעלה פריון, משפר את הזיכרון ואת פעילות המוח, מזין את רקמות הגוף ונותן לו חוסן. הגהי משתלב היטב במזון, מעשיר אותו איכותית ונותן לו את הטעם והניחוח הייחודי.

באיורוודה הגהי ניתן גם כתרופה, מבשלים אותו יחד עם צמחי מרפא שונים וספציפיים בהתאם לבעיה הרפואית. הכנות רפואיות מצמחי מרפא עם גהי הם לשימוש פנימי ולשימוש חיצוני והן יעילות בטיפול במגוון רחב של בעיות. בגהי נשתמש לשיפור הראייה, לטיפול במחלות עור ולמרקם עור בריא ויפה. שתייה של גהי רפואי מעולה למערכת העיכול בריפוי צרבות וכיבים, וכן משפרת איכות הזרע ואת פריון האישה. הגהי יהיה מעולה בשילוב צמחי מרפא גם לבעיות נוירולוגיות.

גהי כתרופה ביתית

למריחה ישירה על כוויה (לא על פצע פתוח), על עור מגורה ויבש. מריחה קלה של גהי בעיניים להרגעת עיניים עייפות צורבות ואדומות. בנזלת מריחה קלה של גהי בנחיריים תביא להקלה. הגהי ממומלץ כמצרך מזון איכותי ובריאותי הרצוי שיהיה בכל בית. הכנתו קלה אך דורשת מעט תשומת לב .

הכנת הגהי

חומרים:

חמאה מחלב בקר באיכות טובה
סיר
בד גזה לסינון
צנצנת זכוכית עם מכסה
בזמן ההכנה ניתן תשומת לב לשינויים שעוברת החמאה

1. מחממים וממיסים את החמאה על אש קטנה ובאיטיות.

2. בשלב הרתיחה מתחיל לעלות קצף לבן על פני השטח אותו נסיר בעזרת כף עץ ,תהליך זה נמשך מספר דקות בשלב זה מתרחש תהליך ההפרדה של מוצקי החלב מהשומן .

3. כשהקצף נפסק נראה שכבה של שומן כנוזל שקוף וזך ושיכבה עם משקעים בקרקעית הסיר, נפסיק את החימום ונסיר מהאש.

4. נקרר מעט ונסנן דרך בד גזה לצנצנת. הסינון הוא לניקוי נוסף של השומן ממוצקי החלב המשקעים נשארים בבד. נשאיר ללא מכסה עד לקירור הגהי ונכסה. אין צורך לאחסן את הגהי במקרר.

ניתן גם להשיג גהי מוכן בחנויות הטבע.