ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


תזונה איורוודית / עמי ריין

תזונה איורוודית / עמי ריין

תזונה איורוודית / עמי ריין התזונה היא מרכיב משמעותי מאוד במסגרת הטיפול האיורוודי. נאמר שאדם שלוקח את התרופות הנכונות, אך את התזונה הלא נכונה לא יחלים, בעוד שזה שינהג להפך יחלים (אם כי זה ייקח זמן).

עקרונות התזונה האיורוודית עוסקים לא רק במזון ומרכיביו אלא שמים דגש על היכולת לעכל אותו. כך למשל גויאבה שמכילה מינרלים רבים נחשבת פרי נהדר לפי תזונאים מערביים, בעוד שבאיורוודה ממליצים עליה רק לבעלי יכולת עיכול חזקה בשל היותה קשה לעיכול. בנוסף ישנן הנחיות רבות לגביהרגלי אכילה. איך אוכלים לא פחות חשוב ממה אוכלים. גם הרמב"ם מציין שאדם האוכל אתכל פרטי המזון המתאימים לא אך במידה רבה יהיה פחות בריא מזה האוכל פרטי מזון לאמתאימים אך במידה הנכונה. אחד המאפיינים החשובים ביותר בתזונה האיורוודית הוא היותהפרטנית. אין פריט מזון שטוב לכולם בכל מצב, אלא צריך להתאים את התזונה לאדם, עונה, שעה, מצב מערכת העיכול ואפילו מצב הרוח. למרות הנסיון הרב שיש לאיורוודה, היא שומרתעל צניעות ומזכירה שיש חשיבות רבה לנסיון האישי - אם פיתחנו רגישות ומודעות, ואנוחשים שפריט מסוים משפיע עלינו באופן שונה מהצפי האיורוודי, עלינו להסתמך על הניסיוןשלנו, אם כי בדרך כלל ניתן לפענח את הסתירה בניתוח מעמיק.

שימו ? - אחד מהעקרונות החשובים באיורוודה הוא הדרגתיות, מעבר מהיר מהתזונה הרגילה שלכם לתזונה איורוודית נוגד עקרון זה. חשוב ליישם את התזונה ואורח החיים האיורוודים בנחת ובשלווה.

כפי שציינתי ליכולת העיכול תפקיד מרכזי. ישנן כמה הנחיות כלליות שיכולות לשפר את יכולת העיכול:

סדירות - חשוב ליצור ולשמור על שגרה בהרגלי האכילה
אווירה - חשוב לאכולבנחת ולהתרכז באכילה
לפני הארוחה - שטיפתידיים ופנים. מומלץ לשטוף גם כפות רגלים (ממריץ ומעורר תיאבון)
בזמן הארוחה - יש ללעוסהיטב, לנשום ולמעט בדיבורים והפרעות.
אחרי הארוחה - זמןהעיכול לא פחות חשוב מזמן האכילה, אין להתאמץ מיד אחרי האוכל, ומצד שני גם איןלישון. מומלץ
ללכת מעט לאחר הארוחה. במקרה של עייפות ניתן לנוח על צד שמאל.
אוכל חם ולח - הכנסתאוכל קר לגוף תובעת אנרגיה מיותרת (עליו להביא את האוכל לטמפרטורת הגוף), ואוכל יבשגורם
לגזים ועצירות.
הנאה - על האוכל להיותטעים.
מידה - עלינו לאכול עדשאנו כמעט שבעים ובוודאי לא לאכול לאחר ששבענו.
הפוגה - אין לאכול לפנישהארוחה הקודמת עוכלה.
שעות - אין לאכול בלילה, ארוחה אחרונה שעתיים לפחות לפני השינה (מאוחר מכך גם העיכול וגם השינה יפגעו)
שתייה - מומלץ לשתות מעט (לגימות קלות) לפני, תוך כדי ואחרי הארוחה. שתייה מרובה בבת אחת פוגעת בעיכול.
עדיףלשתות מים חמים.
פשטות - כדי להקל עלהעיכול על הארוחה להיות מורכבת ממספר פריטים קטן ולא מנוגד באיכויותיו. ניתן לגווןבתזונה
לאורך השבוע, אך אין צורך בגיוון בארוחה בודדת.
רגשות - במידת האפשרמומלץ להיות שווה נפש בזמן הארוחה ואחריה. במקרה של התרגשות (צער, כעס וכו') ישלמעט
באכילה.
ישיבה - אין לאכולבעמידה, שכיבה או הליכה, מומלץ לשבת באופן שלא לוחץ על הקיבה ומאפשר נשימה נוחה. ישיבה
מזרחית למשל.