ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


פאי כוסמין תפוחי עץ

איילת ירדן, נטורופתית בוגרת מכללת רידמן, חולקת אתנו מתכון לעוגת תפוחים נפלאה שתעשו לנו שנה טובה ומתוקה במיוחד!

פאי כוסמין תפוחי עץמצרכים לקלתית בצק פריך
230 גרם קמח כוסמין מלא
120 גרם קמח כוסמין לבן
אבקת אפייה ללא אלומיניום (ניתן לרכוש בחנויות הטבע)
3/4 כוס סוכר חום (אפשר פחות)
100 גרם חמאה
2 ביצים בגודל בינוני M
1 כף קליפת תפוז מגוררת
תבנית פאי מספר 26
(לערבב היטב בעזרת הידיים וליצור בצק)

מצרכים למלית תפוחי עץ
1.5 -2 ק"ג תפוחי עץ ירוקים חמצמצים, קלופים לקוביות בעובי 1.5 ס"מ
כוס סוכר חום או פחות תלוי במידת החמיצות של התפוחים, ניתן לשלב קוקס במקום סוכר 
2 כפיות קינמון

אופן ההכנה:

  • שמים בסיר את קוביות התפוחים ומוסיפים הסוכר והקינמון.
  • מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מדי פעם עד שנוצרת עיסה. מקררים.
  • מרפדים תבנית משומנת בשכבת בצק, כולל הדפנות. משאירים חופן בצק בצד.
  • ממלאים בעיסת תפוחי העץ.
  •  מחופן הבצק שנותר יוצרים רצועות דקות ושמים מלמעלה בצורת שתי וערב. 
  • אופים בחום בינוני (180 מעלות), כ-50 דקות, עד שהעוגה משחימה.


איילת ירדן .N.D - בוגרת מכללת רידמן, נטורופתית בקליניקה פרטית של Biocure.