ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


מתכון מחמם לחורף: מרק שורשים כתום


מתכון מחמם לחורף: מרק שורשים כתום

מאת: מיכל עילם

מצרכים:

1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביותמתכון מחמם לחורף: מרק שורשים כתום

2 בצלים קצוצים

1 שורש סלרי קלוף וחתוך

1 שורש פטרוזילה קלוף וחתוך
                                           
2 גזרים קלופים וחתוכים

4 שיני שום שלמות

1/2 כוס עדשים כתומות להשרות מעט במים

3 כפות שיבולת שועל

שמן זית

כורכום

כמון

מלח, פלפל

אופן ההכנה:
להקפיץ את הבצלים במעט שמן זית עד לשקיפות, להוסיף את הירקות והשורשים החתוכים לאדות על אש בינונית כחמש דקות. לסנן את העדשים ולהוסיף לסיר. לתבל ולערבב היטב כך שכל הירקות יהיו מתובלים. לכסות במים, להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים.
אם חסר מים להוסיף, לבדוק טעמים.
כאשר הירקות התרככו, לטחון את המרק במערבל מוט או בבלנדר להוסיף 3 כפות שיבולת שועל וכף שמן זית ולבשל חמש דקות נוספות.

בתאבון!

רשימת הרכיבים מהמתכון הבריא:

בטטה מקור לפחמימות מורכבות, לבטא קרוטן, למינרל מנגן, ל- B6, לוויטמין C ולסיבים תזונתיים, מונעת דלקתיות בגוף.

גזר מכיל כמות משמעותית של ויטמיני C ו- A (חלקם נהרס בבישול).

שום מכיל תרכובות גופרית אשר בכוחן להילחם בגורמי דלקת שונים, יעיל למערכת החיסונית, נחשב כאנטיביוטיקה טבעית, תומך במערכת העיכול, יעיל בטיפול בשיעול והצטננות.

עדשים אדומות מקור טוב לפחמימות וחלבון, מומלץ לאכול ביחד עם דגן לקבלת חלבון מלא וחיוני. עשירות בוויטמינים C, A ו- E אשר ידועים גם הם כאנטי-דלקתיים, עשירות מאוד בחומצה פולית, בסיבים תזונתיים, בסידן ובברזל. קלות יותר לעיכול מקטניות אחרות.

שיבולת שועל בעלת ערך גליקמי נמוך מאוד (מתפרקת בהדרגה בדם), משפרת את בריאות העור, מרגיעה את מערכת העצבים.

בצל מחזק את עמידות הגוף כנגד מגוון גדול של חיידקים, עוזר להקלת כאבי בטן ולהרגעת המעיים, עוזר בהצטננות.

פטרוזיליה מכילה כמות גדולה של ויטמינים A , C, וחומצה פולית, עשירה גם בברזל ובסידן.

שורש סלרי שורש הסלרי הינו מזון איכותי, קל לעיכול ובעל ערכים תזונתיים גבוהים. עשיר במינרלים חשובים: סידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום, אבץ וזרחן ובוויטמיני B , A , K ו- C. מפחית סימפטומים של הצטננות ומהווה נוגד חמצון.

שמן זית בכבישה קרה מכיל ויטמין E ופוליפנולים-תרכובות בעלי תכונות אנטי-דלקתיות ונוגדות חמצון.

כורכום - הרכיב הפעיל שבו כורכומין - הוא נוגד דלקת עוצמתי. הוא חזק כמו תרופות נוגדות דלקת.

כמון נוגד חיידקים, נוגד חמצון, מאיץ הפרשה של אנזימי עיכול החיוניים לעיכול טוב ולספיגת חומרים חיוניים.

המחברת:  מיכל עילם ה- סטודנטית שנה ג' המתמחה בקליניקת תזונה טבעית ויועץ לאורח חיים בריא, בהנחייתה של האסיסטנטית סימונה זגוריה.

לטיפים נוספים בנושא "לעבור את החורף בשלום">>

המידע המובא להלן נועד להעשרה בלבד ואיננו מידע רפואי. יש לפנות לרופא או למטפל מוסמך על מנת לקבל ייעוץ או אבחון או טיפול פרטני.