ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


ניזולטר מס' 6 - בית הספר לאיורוודה


בית הספר לאיורוודה
מכללת רידמן

ניוזלטר מס' 6
 
 
בלוג האיורוודה מאת יגאל קוטין - מנהל מגמת איורוודה
מחשבות על איורוודה - התחלות, סיומות ומה שביניהן

אנו נמצאים בעיצומה של שנת הלימודים, תיכף כבר בסיום הסמסטר הראשון.
תקופה זו הינה תקופה פורה, תקופה של שגרה. האיורוודה מנחה אותנו כי שגרה הינה דבר מבורך ובריא. חשוב לציין כי ישנו הבדל אדיר בין שגרה ברוכה ומועילה לבין קיבעון.
הגוף אוהב שגרה! שגרה הינה הרגלים אשר מקדמים איזון ובריאות במהלך חיינו. בזמן שגרה הגוף רגוע, הגוף "אוהב" לדעת מה צפוי לו, אוהב לדעת מה המנהגים ומהן אורחות חייו, מרגיש טוב כאשר יודע מה צפוי לו בתזונתו. בשגרה מערכת העצבים עובדת ללא סטרס ובמינימום בזבוז אנרגיה, במצב כזה כל מערכות הגוף מתפקדות ביעילות. שגרה מאזנת את ואטה דושה, ביו אנרגיה זו היא המרכזית והיא זו אשר נוטה להזיז את שאר מרכיבי הגוף מאיזונם. ואטה דושה מאוזנת משמע גוף בריא!

החורף מביא עמו שגרה, זמן של התכנסות פנימה ושל הזנה.
האיור וודה מקדישה פרק נרחב לעקרונות שמירת הבריאות על פני עונות השנה ולהסתגלות מאוזנת בכל שינוי של מזג אוויר. אומנם כיום בעידן המודרני אנו תלויים פחות ופחות במזג אוויר ומוגנים לכאורה בפני השינויים אשר הטבע מזמן, עטופים בנוחיות, אך עדיין, מבחינה אנרגטית איננו חסינים מפני השינויים המעודנים ומושפעים מהאיכויות השונות בכל עונה ומחילופי העונות. יתרה מכך, ככל שאנו מתרחקים מהטבע ומהקצב שלו, מסוגרים מאחורי המזגן והחימום, גופנו נחלש והופך פגיע יותר (אך זהו נושא למאמר אחר...).

אני מאחל לכם חורף חם ובריא
שלכם
יגאל קוטין, מנהל מגמת אירווודה
אורח חיים ותזונת חורף בישראל
מאת: רונן אליאס
המחזוריות של עונות השנה עם השינויים שהן מביאות, מחייבת אותנו לשנות את הרגלינו מן העונה הקודמת. השינויים הקיצוניים הם כמובן בין הקיץ לחורף, לכן קיימות שתי עונות המעבר: אביב וסתיו. גם בעונות המעבר יש להתנהג בהתאם לשינוי שהן מביאות. אם כך, עונות השנה מביאות איתן שינוי הן בעולם- במקרוקוסמוס והן בתוכנו- המיקרוקוסמוס. ואנחנו מגיבים: הבגדים משתנים, הרגלי התזונה משתנים, גם הרגלי השינה, הרגשות והתחושות, אנו משתנים בהתאם לעונות לפעמים אפילו בלי שנרגיש.
המלח וחשיבותו לבריאות
מאת יגאל קוטין- מנהלת בית הספר לאיורוודה ומרצה בכיר
מלח הינו מוצר חיוני לבריאותנו! למרות הפרסומים הרבים כנגד צריכה מרובה של מלח, מחקרים מראים כיום כי ירידה בצריכה של מלח אינה נקשרת לעלייה בתוחלת החיים או לירידה בתחלואה של יתר לחץ דם. לעומת זאת מראים מחקרים כי תרבויות אשר צורכות תפריט אשר עשיר בכמויות מלח גדולות כמו במטבח היפני, אינן חולות ביתר לחץ דם יותר מאשר תרבויות אחרות.
 
דברים של טעם על חוש הטעם לפי צ'ארקה סמהיטה (סוטרסטהנה פרק 1, 64-66)
מאת קובי קושניר, סטודנט במגמת האיורוודה
"אפ (מים) ופריטבי (אדמה) הם הבסיס לתחושת הטעם (ראסה), שהוא הנושא של חוש הטעם (ראסאנדריה); בעוד שלמאפיינים הספציפיים של טעם אחראים גם שלושת היסודות האחרים (אקאש חלל, ואיו אוויר, וטג'אס אש)" [64]
תחושת הטעם נוצרת רק במעורבות של יסוד המים, כאשר יסוד האדמה מהווה נקודת יחוס.
יש לזכור שיסוד האדמה הוא הבסיס לתחושת הריח; ואכן חוש הטעם וחוש הריח קשורים זה בזה.
סדנת רוקחות איורוודית- חוויה חד פעמית שאסור לפספס
יום רביעי, 30/1/2013, 17:00-13:15, מכללת רידמן קמפוס רמת אביב
בואו לרקוח במו ידיכם קרמים ומשחות טיפוליות בסדנה חווייתית ומרתקת
בהנחייתה של תמרה מועלם. בסדנה נלמד להכין מוצרי מרפא לשימוש חיצוני המיועדים לטיפול בבעיות עור ומפרקים, נלמד על עקרונות ההכנה ונקבל טיפים רבים מניסיונה הרב של תמרה.

 
 


 
טקסטים מסורתיים, הרחבה על סושרוטה סמהיטה
מאת: יגאל קוטין, מטפל איורוודי, נטורופת והרבליסט קליני, מרכז מגמת האיורוודה
אחד הדברים המרתקים ברפואה האינטגרטיבית הינו הדיאלוג המתקיים בין שתי תורות רפואה שונות, מקבילות, אשר "דוברות" שפה שונה במעט. במפגש כזה גלום פוטנציאל אדיר של גדילה והתפתחות. התפתחות אשר מקורה מן המילה פתיחות, המאפשרת ספיגה ועיכול של משתנים נוספים למשוואת הידע בו אנו מחזיקים

להמשך קריאה לחצו כאן>>

 

הכנה לחורף על-פי האיורוודה
מאת כרמל שחר, מטפלת איורוודית ומרצה במגמת האיורוודה במכללת
החורף מתקרב לו לאטו, מתדפק על דלתותיו של הקיץ, האוויר נהיה קריר ויבש יותר, הימים מתקצרים והלילות מתארכים.
השינויים המתרחשים בחוץ משפיעים מאוד על גופנו.
אפשר להבחין שהעור נהיה יבש יותר, אולי לחלקנו ישנם כאבים במקומות מוכרים כמו מפרקים וגב תחתון. לאנשים מסוימים יש אף צינון חוזר או אלרגיות נשימתיות. חלקנו גם נוטה להתכנסות פנימה ולתקופת "דגירה".

להמשך קריאה לחצו כאן>>

תזונה לחורף
מאת נעה זיו- מטפלת ברפואה איורוודית ובתזונה סינית- מקרוביוטית בשיטת
TEF
מהתבוננות בטבע ניתן להבחין בשינויים שחלים בעונות השנה. בחורף, עצים מסוימים משירים את עליהם, חלק מעולם החי נכנס למחילותיו, אחר נכנס לתרדמת עד בוא האביב וחלק נוסף, אינו יכול להתמודד עם תנאי מזג האוויר ולכן נודד למקומות חמים יותר. מאופן התנהלות הטבע ניתן ללמוד כיצד עלינו להישמר בתקופה זו ובכך להפחית תחלואות האופייניות לעונה. תנאי הסביבה הופכים לקיצוניים, החורף מערים קשיים על עולם החי ולכן ישנה חשיבות רבה להתנהגות האדם דווקא בעונה זו.
להמשך קריאה לחצו כאן>>



טוב אוג'ס טוב משמן טוב...
מאת חגית אריאלי שיינפלד, בוגרת מגמת האירוודה במכללת רידמן
ניזולטר מס' 6 - בית הספר לאיורוודהכמו בכל שנה, גם השנה מזמינות אותנו קופות החולים "להכין את גופנו לחורף", לקראת מגיפת השפעת האורבת לנו תחת כל עץ רענן, או שמא נכון יותר לומר בכל מקום הומה אדם עבודה, גני ילדים, בתי ספר, קניונים וכו'. אלו המחרפים נפשם ומעוניינים להימנע מהתענוג המפוקפק (הנע בין נזלת קלה ללא חום וחולשה לבין חום גבוה, שיעול, כאב גרון, כאב ראש, כאבי שרירים, כאבי מפרקים, צמרמורת עד למצב של אפיסת כוחות) מושיטים יד בוטחת לעבר החיסון (לילדים יש גם חיסון במתכונת של תרסיס לאף) ומקווים לטוב.
להמשך קריאה לחצו כאן>>
 
   
 
   
 
שמרו על קשר
       

בקרו אותנו באתר רידמן
 
בקרו אותנו בעמוד הפייסבוק