ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


סיכום מייזם "לאורח חיים בריא" בפזקר

8 שבועות עם הקבוצה לאורח חיים בריא בפזקר
שהתקיימו במסגרת  מייזם "אורח חיים בריא" בהנחיית ציפי קדוש,
מרצה בכירה לרפואה טבעית


מטרת התוכנית היתה לחשוף את עובדי החברה שרצו בפרוייקט הנ"ל לסודות התזונה הבריאה והטבעית, ירידה במשקל ושמירה על ההישג ואורח חיים בריא.
הקבוצה החלה עם 15 משתתפים ומן המפגש השני הצטרפו עלינו עוד כחמישה משתתפים ששמעו מחבריהם על הקבוצה.

כמעט בכל שבוע הגיע עוד צופה מן הצד שרצה גם הוא לחוות את החוויה שעוברים חבריו.
האמת היא שהחוויה המדהימה היתה הדדית, הגעתי לקבוצה שמאפיינת מאד את החברה המערבית, אנשים עסוקים מאד בחיי היום יום (בית, עבודה, ילדים, קניות וכ"ו) שרוב הפעילות הגופנית היומית שלהם היא הזזת האצבעות על מקלדת המחשב והיה חשוב לי מאד להעביר את ההרצאות שלי בצורה חוויתית כך שישאר להם הטעם והאנרגיה מהמפגש ויביאו איתם את ההתנסות הביתה.
חלק ממשתתפי הקבוצה, בחרו לקבל תפריט תומך ירידה במשקל ונשקלו בכל שבוע וירדו נפלא במשקל. והיו כאלו שבחרו לא לקבל תוכנית מוגדרת ויישמו את אשר דובר במפגשים וירדו נפלא במשקל, מה שמוכיח שוב ושוב על היכולת המדהימה של שינויים קטנים בתזונה שמובילים לשינוי גדול בבריאות ובמשקל.

אחד הימים המרגשים היה היום שבו התחברנו לשמינית קוביית שוקולד והנחנו לה להנמס בפה ולהתחבר לחווית הטעמים שלה.
החבר'ה כל כך התרגשו מעוצמת הטעמים שקבלו מחלקי קוביית שוקולד, ששתפו את בני ביתם באותה חוויה והתובנה החשובה ביותר שקבלו מחוויה זו, שכדי להנות משוקולד אין צורך לאכול חפיסה שלמה, אלא לתת לבלוטות הטעם שלנו לעשות את העבודה.

כמו כן עבדנו על הרגלי אכילה, כולל מילוי שאלון הרגלי אכילה בבית ובמשפחה, הבנו למה חשוב מאד לעשות פעילות גופנית ואיזה פעילות מומלצת ומה המינון הנכון? למדנו להנביט? הבנו את חשיבות הסיבים התזונתיים, למדנו לקרוא תוויות מזון, למדנו על חשיבות הצבעים של הירקות והפירות בתפריט, שוחחנו רבות על סוכרים פשוטים וממתיקים מלאכותיים, שאת אחת התובנות של משתתפי הקבוצה היתה לזנוח את הממתיקים המלאכותיים לגמרי.

מוכרחה אני לציין שהסיפוק שלי מהמפגשים הללו היה רב מאד, התקבלתי שם בחום רב ובאהבה, ויצאתי מן המפגשים הללו מחוזקת שיש דרכים רבות לסייע לאנשים לעשות שינוי וכל מה שצריך זה מעט יצירתיות.

להלן תוכנית המפגשים שפורסמה בפזקר:

מפגשים של תזונה נכונה ואורח חיים בריא
מטרת המפגשים להכניס אותנו לעולמה של התזונה הבריאה, הרגלי אכילה, בחירה נבונה, קנייה חכמה וכ"ו.
תוך מתן כלים לניהול אישי של אורח חיים אחראי וטוב יותר.

מפגש 1 : סבב היכרות, תרבות השפע, השמנה, פעילות גופנית ומה שביניהם.
מפגש 2: כיצד נראית הצלחת שלי? הרגלי אכילה, מה עלי לאוכל כדי לשמור על
              משקל תקין ואורח חיים בריא.
מפגש 3: סיבים תזונתיים (דגנים מלאים) ותרומתם לבריאות האדם?
מפגש 4: המתוקים בחיינו? ממתיקים מלאכותיים, סוכרים סמויים וגלויים
שנמצאים במזן שלנו והשפעותיהם על בריאותינו.
מפגש 5: צבעי הירקות והפירות
מפגש 6 : שמנים ושומנים, מהו שמן טוב? כיצד יודעים? מה מומלץ לקנות?
מפגש 7 :הבחירות שלי, מה אוכלים באירועים? בבתי מלון? בחופשה?
מפגש 8:אכילה רגשית מפגש סיום

למעוניינים ניתן להתאים תפריט לירידה במשקל, התפריט יותאם לאחר שקילה ומדידת אחוזי שומן מקצועית ומילוי שאלון בריאות.

בתמונה חברי הקבוצה בפזקר:

סיכום מייזם