חג חנוכה כבר כאן ואיתו מאכלי החג המסורתיים הטבולים בשמן עמוק רותח, מורכבים מקמח לבן, סוכר לבן, ביצים, ריבה "מתובלת" בחומרים משמרים ועתירה בסוכר לבן, ושאר "מרעין בישין". כולנו מודעים כיום להשפעה המזיקה של מאכלים אלה על הבריאות. הרי לכם מתכון של לביבות חנוכה ללא טיגון בשמן עמוק, ללא ביצים וללא קמח לבן ובכל זאת עסיסיות, פריכות וערבות לחיך.
חג שמח!
|
צילום: FLICKER.COM |
מצרכים (לכמות של כ-6 מנות):
3 תפוחי אדמה קלופים וממגוררים גס
1 בצל קצוץ דק (רצוי סגול)
1 כף גדושה קמח כוסמין מלא אורגני (להשיג בחנויות טבע)
פלפל אנגלי לטעם
פלפל שחור לטעם
מלח ים אטלנטי או מלח מן ההימאליה (להשיג בחנויות טבע)
אופן ההכנה:
• מניחים את תפוחי האדמה במסננת ומהדקים היטב במטרה להגיר את הנוזלים. ( אפשרות אחרת להכניס לשקית בד ולסחוט היטב)
• מערבבים את תפוחי האדמה, הבצל, הקמח והתבלינים
• יוצרים צורה של לביבה (שטוחה ודקה) ומניחים בתבנית אפיה משומנת
• אופים בגריל, כאשר צד אחד זהוב ( כעבור 5-10 דקות) להפוך לצד השני
בתאבון!