ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


על "נזלת המזגנים" ו"טאקרה"- משקה יוגורט צונן ומרפא לקיץ!/ ניצן מאייר


על "נזלת המזגנים" וטאקרה- משקה יוגורט צונן ומרפא לקיץ!

מאת: ניצן מאייר, עוסקת בריפוי ומודעות באיורוודה ויוגה. מטפלת ומורה

כולנו מכירים את התחושה של החום המעייף הבלתי נסבל הזה של הקיץ. אנחנו נהיים  עייפים, כבדים ובקושי מצליחים להגיע אל המזגן ולהדליק- לתחושת ה- אההה... איזה קור נעים ומפנק. אבל גם למזגנים יש מחיר שרבים מאיתנו משלמים ומתנזלים שוב ושוב. נזלת של קיץ? מה זה?

על פי האיורוודה, שיטת רפואה עתיקת ימים שמקורה מהודו, בעונת הקיץ במיוחד, יכולת העיכול פוחתת עקב החום הגדול, ולכן מרגישים יותר כבדות, חוסר חיוניות ועייפות. לשם כך, האיורוודה מביאה לנו מזור בשם "טאקרה" משקה יוגורט מצנן.

טאקרה הינה תרופה איורוודית קלאסית לריפוי בעיות עיכול רבות ואף קשות, כגון: מחלת קרוהן, קוליטיס, בעיות ספיגה ועוד... הטאקרה משמשת באיורוודה כאמצעי לתחזוקת מערכת העיכול, שכן, על פי האיורוודה יכולת העיכול התקינה היא השער המונע בואן של מחלות רבות.

הטאקרה היא משקה בריאות ומעין תרופה פשוטה להכנה המסייעת באופן פשוט ויעיל לאזן את כל האלמנטים בגופינו, מווסתת את חום הגוף ומונעת הישנות של "תסמונת נזלת המזגנים".

החיסרון אולי מצריך מאיתנו מעט רצון, כי אין אותו מן המוכן על המדף. היתרון - מקרר, מכיל  את כל היתרונות של היוגורט אך ללא כבדות וליחה. מסייע בחום הגדול, ושווה את זה!

אז איך מכינים?

מתכון בסיס:

מצרכים:

1/4 כוס יוגורט ביו

1 כוס מים לא קרים

אופן ההכנה: שמים בבלנדר ומערבלים 2-3 דקות. מעבירים לכוס ושותים.

אני אוהבת את המשקה כמו שהוא, ללא תוספת טעמים. מה שמדגיש את טעמו החמצמץ והמרענן של היוגורט, אבל עם הקלילות שמוסיפים המים והערבול.

ניתן להכין משקה מלוח או מתוק על ידי הוספת מרכיבים לתערובת בבלנדר וערבולם יחד ליצירת משקה שמתלווה באופן נפלא לארוחה ונותן תחושת סיפוק רב בסיום האוכל.

מרכיבים למשקה מלוח:

1 כף עלי כוסברה

1 כף עלי נענע

1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר

1/2 כפית זרעי כמון קלויים עם מעט שמן במחבת (לא חובה)

מעט מלח

מרכיבים למשקה מתוק:

1 כפית דבש

1 כפית מי ורדים

1/4 כפית הל טחון

        שיהיה לנו קיץ צונן ולא מצונן! או במילים אחרות- שנהיה פחות מצוננים ויותר מסופקים ומאושרים
 
 
טיפ:
ככל שהיחס בין המים ליוגורט גדול יותר (כלומר ככל שמוסיפים יותר מים), כך המשקה הופך יותר קל לעיכול. התאימו את היחס בין היוגורט למים ליכולתכם האישית. אפשר לשחק עם יחסים שונים 1:1, 1:2, 1:3 ועד ל 1:7, 1:8.  בדקו ומצאו- מה הכי טעים ונעים לכם בבטן...