ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


גנדושה וקאבאלה- טיפולים לשמירה על בריאות וניקיון הפה והגרון- מאת גל רוטמן

 

גנדושה וקאבאלה- טיפולים לשמירה על בריאות וניקיון הפה והגרון

 מאת גל רוטמן

 

פה= mukha

2 טיפולים עיקריים עליהם מדובר: גנדושה וקאבאלה- טיפולים לשמירה על בריאות וניקיון הפה והגרון- מאת גל רוטמן

1. Gandusa= החזקת נוזל בפה.

2. Kavala= גרגור נוזל בפה.

  Gandusa

החזקת נוזל בפה, במצב סטטי למשך זמן מסוים.

 

4 סוגים:

1. סניגדהה= טיפול משמן ונועד בעיקר להזנה במצבי V.

נעשה עם שמן רקוח עם צמחים שטעמם: מדהור (מתוק), אמלה (חמוץ) ולבאנה (מלוח).

2. שמאנה= טיפול מרגיע ונועד בעיקר למצבי P.

בעזרת צמחים שטעמם: טיקטה (מר), קשאיה (מכווץ) ומדהור.

3. שודנה= טיפול מטהר ונועד בעיקר לטיפול במצבי עודף K.

עם צמחים שטעמם: טיקטה, קאטו (חריף), אמלה או לבאנה.

4. רופנה= טיפול מרפא- נועד לריפוי פצעים וכיבים בפה.

עם צמחים שטעמם: טיקטה או קשאיה.

 

החומרים שבהם משתמשים:

 

שומנים- שמן/ גהי, חלב, מי דבש, דייסה מותססת (sukta), יין, מיץ בשר, שתן חיות, מים של דגנים שהותססו במשך הלילה מעורבבים עם קלקה (="משחה" של צמחים), מבושלים או לא מבושלים ונעימים למגע- נקרא: dhanyamla.

 

דוגמאות לשימוש בחומרים שונים למקרים שונים:

 

  •  שמן או מיץ בשר- לשימוש יומי.
  • מים חמימים- מביאים לקלילות וניקיון של הפה.
  • מים+משחת של שומשום (חמים או קר)- לשיניים מתנדנדות, מחלות פה של V ובתחושה של רטט/עקצוץ בשן.
  • חלב או גהי- לתחושת צריבה מקומית או כללית, כיבים ופצעים מגוף זר יחד עם רעל או ארס, כוויות ממתכות (אלקליות) ומאש.
  • דבש- להוצאת הלכלוך והריר/ ליחה מהפה, מרפא כיבים במהרה, מרגיע תחושת צריבה וצמא.
  • מי תסיסת דגנים- משפר טעם, עוזר להחזיר את חוש הטעם, לכלוך וריח רע מהפה.
  •  אותם המים כאשר הם קרים וללא מלח- ליובש בפה.

 

איך עושים את זה?

יושבים במקום ללא רוח ועם אור שמש, עדיף לעסות לפני את הכתפיים והצוואר. מטים את הראש קצת כלפי מעלה, ממלאים את הפה בנוזל, הנוזל נשאר במצב סטטי בתוך הפה. משאירים את הנוזל כ-15 דקות או עד שמרגישים את הנוזל יוצא ממקומות אחרים- הפרשות מהאף והעיניים בד"כ.

 

 

 

 

Kavala
 

גרגור שמן בפה למשך 15-20 דקות.

 

למה זה טוב?

מחלות צוואר, ראש, אוזניים, פה ועיניים, ריור מוגבר, מחלות גרון, יובש בפה, בחילה, עירפול חושים, אנורקסיה, דלקת אף.  צ'ארקה מוסיף: הטיפול יעיל לחיזוק הלסת, עומק הקול, רפיון הפנים, שיפור חוש הטעם.  עוד הוא אומר, שמי שעושה גרגור בצורה יומיומית, לעולם לא יסבול מ: יובש בגרון, סדקים בשפתיים, ריקבון שיניים, בעיות שורש, כאב שיניים ויוכל ללעוס גם את המאכלים הקשים ביותר.

 

איך עושים את זה?

 

בבוקר על קיבה ריקה, מכניסים לפה כמות של 20 מ"ל, 2 כפות של שמן שומשום בכבישה קרה, עדיף כמובן שיהיה שמן מאיכות טובה. מתחילים לגרגר את השמן בתוך חלל הפה, כך שהשמן יגיע ממש לכל האזורים. יש לעשות את הגרגור ללא מאמץ של הלסת או הפנים. לאט לאט השמן יהפוך לנוזל, (ככל הנראה משום שאנזימים שהופרשו לחלל הפה כבר התחילו לעכל את השמן), חשוב מאוד לא לבלוע את הנוזל. אחרי 10-20 דק' (כמובן שהכי אידיאלי לעשות את זה 20 דקות), יורקים את הנוזל לכיור- הנוזל אמור להיות בצבע לבן או צהבהב. יש לצחצח טוב את השיניים, לנקות את הלשון ולשטוף את חלל הפה במים חמימים מספר פעמים.

 

  ישנו רופא בשם Dr.Karach שלקח את נושא גרגור השמן רחוק הרבה יותר והוא משתמש בטיפול הזה להרבה מאוד מחלות ובעיות ביניהם: ברונכיטיס, אקזמה, סרטן ומחלות קיבה ומעיים, לב, דם, כליות, כבד, ריאות ומחלות נשים, מחלות עצבים, שיתוקים, גידולים וחוסר שינה.

 

החומרים אותם הוא ממליץ לשימוש: שמן שומשום או שמן חמניות בכבישה קרה.

 

לפרטים נוספים כולל סרטונים להדגמת קוואלה: www.oilpulling.com

 

מקורות נוספים:

- אשטנגה הרידיה, סוטרה פרק 22.

- צ'ארקה, סוטרה פרק 5.

- ספר של פרופ' סינג- פרק 15.