בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


מה שלא ידעת על אבטיח

אבטיח (באנגלית: CITRULLUS VULGARIS WATERMELON)

מה שלא ידעת על אבטיחצמח חד שנתי ממשפחת הדלועיים. הסוג מונה ארבעה מינים ומקורו באפריקה הטרופית והדרומית, ששם גדלים בר ומשמשים מזון לילידים. מצוי בשוק בחודשים אפריל עד אוגוסט, אך עיקר גידולו בחודשים יוני-יולי.
צורתו סגלגלה או עגולה ופריו מגיע עד לעשרים קילוגרם. מכיל גרעינים קטנים ושטוחים חומים או שחורים, וצבע קליפתו ירוק מפוספס או ללא פסים. את הציפה הלבנה הפנימית אפשר ורצוי לאכלו, כי הוא מרווה כמו הפרי ובעל סגולות רפואיות. טעמו מתוק ועסיסי, ועל אף מתיקותו הרבה מכיל רק כמות קטנה של סוכר.
האבטיח נזכר בתנ"ך "זכרנו את הדגה... ואת האבטיחים" (במדבר י"א, ה') אך זהותו שונה לדעת רבים.
אבטיחי הבעל המופיעים החל מחודש יולי, הם היותר רצויים לאכילה. סימן ההיכר הטוב ביותר הוא, הגרעינים שאינם שחורים וקטנים כאבטיחי ההשקיה.

ערכים תזונתיים
עשיר במים (כ93%), מכיל כמות של 7% סוכרים, וערכו הקלורי נמוך (30-25 קלוריות ב- 100 גרם). דל בנתרן אך עשיר באשלגן. מכיל ויטמין A בצורת קארוטין, ויטמין C, וויטמינים מקבוצה B , במיוחד B2 B1 וניאצין בכמות קטנה.
את האבטיח יש לאכול בנפרד, ואין לצרפו לשום מזון אחר. יש לאכלו על בטן ריקה אחר עיכול הגון של כל המאכלים או כ- 10 דקות לפני האוכל.
אין רצוי לאכול אבטיח סמוך לשינה, לפי שהדבר עלול לגרום להיווצרות נוזלים ולהשמנת יתר, במיוחד למי שיש לו עודף משקל.

תכונות רפואיות
האבטיח, מומלץ לניקוי חול ואבנים המצטברים בכליות ובשלפוחית השתן, ומחטא עדין של הדם, לפיכך מומלץ לאנשים המעוניינים להוריד משקל ללא רמת סיכון גבוהה.
מנקה כליות מצוין, מגיר שתן ומנקה את הגוף מרעלים ואת שלפוחית השתן מחול.
יכול פרי זה להקל עם הסובלים בתקופת מעבר מקדחות שחת, אם משתמשים בו כארוחה בפני עצמה פעמים ביום; ולסייע לחלבון הסגולי שבדם הנקרא "נוגדן", לעכב את התהליכים הכימיים המפעילים תאים מיוחדים הנקראים תאי פיטום (MASTCELLS), שהם אחראים לשחרור מגוון רחב של חומרים כימיים וביניהם חומר המכונה היסטמין, שהוא הגורם לתופעות האלרגיה.
לצורך ריפוי, אכילת האבטיח צריכה להיות עם ציפתה הלבנה וכארוחה אחת בפני עצמה.
האבטיח, מאחר שפריו עשיר במים (כ- 93%), אכילתו מרווה בימות הקיץ החמים במיוחד כאשר הוא קריר, והוא משמש כמרכיב בדיאטות להרזיה.
גרעיני אבטיח מנוקים וקלויים, עשירים יותר מפרי האבטיח בוויטמינים, במיוחד ויטמינים מקבוצת B, והם מכילים אף חלבונים, סידן, ברזל, חומצות שומן רב בלתי רוויות, ולפיכך ערכם הרפואי הוא גדול יותר מן הפרי עצמו.

באדיבות אתר מזור – מדיטציה יהודית http://www.mazor.org.il


לקריאה נוספת על לימודי נטורופתיה