בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


מתכוני בריאות טבעונים לסדר ט"ו בשבט/נירה שניידר

מתכוני בריאות טבעונים לסדר ט"ו בשבט
נירה שניידר, יועצת תזונה M.A. בתזונה הטבעית

סדר ט"ו בשבט גובש  על ידי חכמי הקבלה במאה ה -  17   במגמה  להשריש  את אהבת ארץ ישאל ליהודים בתפוצות הגולה וכמו כן לזרז  את הגאולה.  על פי מסורת זו, אנו  חוגגים את ט"ו בשבט בעריכת טקס מיוחד הנקרא  סדר ט"ו בשבט. בסדר זה, נהוג להתכנס לארוחה חגיגית, לקרוא קטעים מן המקורות ולשיר שירים העוסקים בשבח לעץ ולשפע פריו. בארוחה זו,  נהוג לשתות בסדר מסויים ארבעה כוסות יין, יין  אדום ויין לבן ולאכול מגוון סוגי ומיני פרות  כסמל לאהבת הטבע ולאהבת נופי הארץ.  סדר שתיית גווני היין מסמל את מעבר ביל חילופי עונות השנה – סיום עונות החורף וראשית  האביב.  
 
להלן מובאים מספר מתכוני בריאות  טבעוניים  לארוחה חגיגית  זו. את היין ניתן להמיר בשתיית יין צמוקים תוצרת בית  שיכול להוות  כתחליף בריא וטעים למשקה היין  האלכהולי  במיוחד עבור  הילדים.


חג שמח !
הערה:  חשוב להקפיד על תוצרת אורגנית של הפרות היבשים.

יין  צימוקים:
30 ג'ר צימוקים שחורים ליין אדום או צימוקים לבנים ליין לבן
120 cc   מים מנרלים

להשרות את הצימוקים במים כחצי שעה.
לטחון בבלנדר ולעביר דרך שק גבינה.

לחיים!

מרק ערמונים ודלורית 
3- 4 מנות
 3/4 כוס ערמונים קלויים ( ניתן להשיג בחנות טבע)
2 דלוריות  גדולות  קלופות וקצוצות
6 כוסות מים
אגוז מוסקט טחון
מלח לטעם ( מלח ים אנטלנטי או  מלח מן ההימליה) 
עירית,  או שמיר קצוצים  - אפשרות

להכניס לסיר  את הערמונים הדלעת והמים  ולהביא לרתיחה.
להוסיף את המלח
להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל  כ – 25  דקות או עד להתתרכות הדלורית.
לטחון בבלנדר את את הערמונים והדלעת  עד לקבלת מרקם חלק ולהחזיר לסיר.
 להוסיף  אגוז מוסקט ולחמם שנית.
להוסיף עירית או שמיר קצוצים ולהגיש.

בתיאבון!

תבשיל פרות יבשים על מצע אורז בר
1 בצל גדול קצוץ
1/2 ק"ג  צימוקים
כוס  שזיפים מיובשים  שחורים ( ללא חרצנים)
כוס  משמיש מיובש
100 גרם  שקדים קלויים חצויים
1 כוס מים
3 כפות סילאן טבעי 100% ללא תוספת סוכר
קינמון
עלי-דפנה

לאדות את הבצל עד להזהבה.
להוסיף את הצימוקים, שזיפים והמשמשים, להמשיך לאדות כ 5- 8 דקות ,
להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.
להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל עד להיקוות המים.
להניח על האורז ולפזר את השקדים הקלויים מעל.

אורז בר
להכניס 1  כוס אורז בר שטוף  דרך מסננת במי ברז לסיר עם 3 כוסות מים, מעט מלח ומעט פלפל לבן.
להביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל כ – 40 דקות ועד להיקוות המים.
להסיר את מכסה הסיר, לפרוס מגבת מטבח, לכסות שוב עם מכסה הסיר ולהשהות כ – 20 דקות.

בתיאבון!

הערה: ניתן להשתמש בכל דגן אחר כמו: קינואה, אורז אדום

סלט נבטים, רוקט ותפוח עץ ברוטב שקדים
250 גר נבטים (מכל סוג )
כ- 20 עלי רוקט
1 תפוח עץ מתוק, חתוך לפלחים דקים
2 כפות חמאת שקדים
3 כפות שמן זית
11/2  מיץ סחוט
כפית דבש או מולסה
כף פרוזיליה קצוצה דק
כף עירית קצוצה דק
2 גזרים קלופים ומגוררים גס
3 כפות מים
מלח לטעם

בצנצנת קטנה מנערים את חומרי הרוטב ומשהים בקירור עד סמוך להגשה.
מעבירים את רכיבי הסלט לקערה.
מנערים שוב את הרוטב ויוצקים על הסלט.
מערבבים קלות ומגישים.
ניתן לעטר בחופן זרעי חמניה או דלעת.

בתיאבון!

רוטב שזיפים מיובשים
מתאים לצקת מעל ירקות מאודים, טופו או אורז

1 כף שמן שומשום
11/2 כוסות בצל אדום קצוץ דק
1/2 אננס חתוך לקוביות קטנות
1/2 כפית צ'ילי יבש
1/4 כוס  שזיפים מיובשים חתוכים לפיסות קטנות
21/2 כוסות  סיידר תפוחים
 3 כפות רסק  עגבניות *
1 כוס מיץ עגבניות *
1 כף חומץ תפוחים
1/2 כף מיץ לימון סחוט
מלח לטעם ( מלח ים אנטלנטי או מלח מן ההימליה להשיג בחנויות טבע)
פלפל שחור לטעם

במחבת גדול,  ולאדות  את  הבצל  עם השמן למשך 3- 5 דקות או עד להזהבה.
 להוסיף את  האננס והצילי  ולהמשך לאדות   על להבה נמוכה יותר.
לערבל  בבלנדר או בפוד פרוססור את השזיפים המיובשים, הסיידר ורסק העגבניות 
להוסיף את תערובת  השיזפים הטחונים  למחבת עם  הבצל  והאננס המאודים  ולערבב היטב.
 להוסיף את מיץ העגבניות, חומץ, מלח, לימון ופלפל  ולהביא לרתיחה.
להמשיך לבשל על להבה נמוכה כ 10- דקות.
לצקת מעל הירקות, הדגנים, הטופו .

• רסק עגבניות: לשים 2 כפות עגבניות מיובשות אורגניות עם מעט מים בבלנדר ולערבל עד
  לקבלת הרסק.
• לערבל 3- 4 עגבניות בבלנדר או במעבד מזון עד לקבלת המיץ

בתיאבון!

רוטב אגוזי קשיו על מצע ברוקולי מאודה
 1 כוס עלי בזילקום טריים
 1/4 כוס אגוזי קשיו
1/4 – 1/2 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
2- 3 שיני שום, כתושות
1/2 כפית רוטב סויה, איכותי
 מלח לטעם
 פפריקה חריפה לטעם
 פלפל חריף לטעם
להכניס את כל החומרים לבלנדר ולערבב עד לקבלת מרקם חלק.
לצקת את הרוטב  מעל  1/2 ק"ג  פרחי ברוקולי מאודים.

בתיאבון!


פודינג פרות טריים
3/4 כוס
1 בננה בשלה
1/2 אבוקדו בשל
1/2 כוס אוכמניות
4 תותים
ניתן להשתמש בכל פרי העונה  כאשר האבוקדו והבננה מהווים את הבסיס.


לטחון בבלנדר את הבננה והאבוקדו להוסף את יתר הפרות בהדרגה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
להגיש.
גיוון: אפשר להוסיף 2- 3 אבקת חרובים.
 

בתיאבון!