בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


והיו מזונותיך תרופותיך: מזונות מומלצים למניעת נשירת שיער



"והיו מזונותיך תרופותיך": לנשירת שיער - ארוחות מגוונות ומאוזנות המורכבות ממזונות בסיסיים


תזונה לקויה עלולה לגרום לנשירת שיער או להחריפה. הקפידו לאכול ארוחות מגוונות ומאוזנות המורכבות ממזונות בסיסיים. הרבו באכילת דגנים מלאים, ירקות וחלבונים ממקור איכותי כמו קטניות, אגוזים, דגים ובשר עוף נטול שומן).

מזונות מומלצים


ביוטין משפר את בריאות השיער והקרקפת, ואף יכול במקרים מסוימים למנוע נשירת שיער. המקורות הטובים ביותר לביוטין הם אגוזים, אורז מלא, שמרי בירה ושיבולת שועל. רבים ממזונות אלה עשירים גם בוויטמינים מקבוצה B שמסייעים לצמיחת השיער.

 

אבץ הוא חשוב בגוף לחידוש תאים ולצמיחה של רקמות. מחסור באבץ עלול להתבטא בנשירת שיער. אבץ נמצא במזונות צמחיים רבים, ובעיקר בזרעים, באגוזים, בקטניות ובדגנים. כמות האבץ המומלצת לצריכה יומית היא 11 מ"ג לגברים לעומת 8 מ"ג לנשים. הרעלה יכולה לגרום לדיכוי פעילות מערכת החיסון, איבוד מינרלים אחרים (כמו סידן, ברזל ועוד).

 

ברזל חיוני לצמיחת השיער. טלו כף מלאה במולסה (נטולת גופרית) מדי יום. כמו כן הכלילו בארוחותיכם כמה מהמזונות הבאים: ירקות עליים (למעט תרד), כרישה, אגוזי קשיו, דובדבנים, פירות מיובשים ותאנים (טריות או מיובשות).

 


ויטמין C  לשם ספיגת הברזל. לאחר ארוחה עתירת ברזל אכלו מזונות עשיר בוויטמין C כמו פלפל אדום, פלפל ירוק, כרוב, כרובית, עגבניה, קיווי, גויאבה, פרי הדר, תות שדה ועוד.

 


ויטמין E שומר על בריאות הקרקפת ולכן חשוב לאכול מזונות המכילים ויטמין E כמו: אגוזים, זרעים (כמו דלעת, חמניות ושומשום) ואבוקדו. שמן זית הוא עוד מקור מצוין לוויטמין E.

 

סלט קינואה

מעין טאבולה של קינואה, ממש ארוחה בצלחת, מלאה בחלבון, ויטמינים ומינרלים. ניתן להגיש את הסלט כמו שהוא, בפיתה (מקמח מלא), או כמילוי לירק מבושל.


חומרים (6 מנות):
5 כוסות קינואה מבושלת (1.5 כוסות לא מבושל)
1 כוס גזר קצוץ
1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה טרייה קצוצה (או שילוב)
1 כוס גרעיני חמנייה קלויים (או לא קלויים לפי הטעם)
4 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית כתית
1/4 כוס רוטב סויה תמרי (לא תוצרת הארץ)
1/2 כוס מיץ לימון
2 עגבניות חתוכות לרבעים
חופן זיתים שחורים

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הקינואה ומצננים. מוסיפים גזר, פטרוזיליה, גרעיני חמניות ושום.

2. בקערה קטנה, מערבבים שמן זית, רוטב סויה ומיץ לימון. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים על הסלט. מערבבים היטב. מגישים על מצע עלים ירוקים זעירים ומקשטים ברבעי עגבניות וזיתים. גיוון: אפשר להמיר את הפטרוזיליה בשילוב עשבי תיבול כגון פטרוזיליה, אורגנו ובזיליקום.

בתיאבון!!!