בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


טיפול תזונתי במחלות נפוצות

טיפול תזונתי במחלות נפוצות

תזונה מהווה מרכיב חשוב ביותר בשמירת הבריאות: במניעת מחלות ובריפוין.
טיפול תזונתי במחלות נפוצות באמצעות תזונה טבעית, פותח תחום חשוב ביותר לרופאים למתן ייעוץ למניעת מחלות ולטיפול בהן, כאשר הדגש הוא כאמור בתזונה טבעית.

דרישות קדם
הקורס מיועד לרופאים, לסטודנטים לרפואה ולעוסקים במקצועות פרה-רפואיים.
אין דרישות קדם.

מבנה הקורס
הרצאות פרונטליות וסדנת בישול.

חובות ומטלות הקורס:

  • חובת נוכחות בלפחות 80% ממפגשי הקורס.
  • עבודת גמר כתובה. מבנה העבודה – כמקובל בהגשת עבודות גמר בתחומי המדע והרפואה. 30% מהציון הסופי.
  • בחינת גמר בכתב. 70% מהציון הסופי.
  • סף מעבר בציון הסופי (המשוּקלל) 60%.
     
    תכני הקורס:
    הנושאים העיקריים שילמדו בקורס הם הבאים:
  • יסודות התזונה הטבעית – קבוצות המזונות ממקור צמחי.
    - דגנים
    - קטניות
    - פירות
    - ירקות
  • חלבונים בתזונת האדם – יתרונות וחסרונות
    - חלבונים ממקור חי
    - חלבונים ממקור צמחי
  • שומנים בתזונת האדם – יתרונות וחסרונות 
    - שומנים מן החי
    - שומנים מן הצומח
  • סוכרים טבעיים וממתיקים מלאכותיים
  • פקטורים חשובים במרכיבי התזונה
    - האינדקס (מדד) גליקמי
    - נוגדי-חימצון (אנטיאוקסידנטים)
    - חומציות ובסיסיות במזונות
     
  • טיפול תזונתי במחלות נבחרות ובמניעתן כלים תזונתיים.
    - סוכרת
    - יתר לחץ דם
    - שומנים בדם
    - מחלות מעיים דלקתיות ומעי רגיז
    - טרשת עורקים
    - מחלות ז?יהומיות
    - מחלות עור
    - תמיכה תזונתית במחלות סרטן
    - מחלות מערכת הנשימה
    - מחלות אוטוֹא?מ?יוּניוֹת
  • סדנת בישול – מתכונים ממזונות צמחיים – טעימים, בריאים ומבריאים

ספרות מומלצת
אין חשיבות לסדר כתיבת הספרים. כולם חשובים בשווה.
• האינציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי / ד"ר ג'יימס באלך וד"ר מארק סטנגלר, הוצאת פוקוס. 2006.
• מהפכת הגלוקוז / פרופ' ג'ני ברנד-מילר ושות', הוצאת פוקוס. 2005.
• ערכם התזונתי של המזונות / ד"ר יעקב אילני, הוצאת זק.
• הצמחונות והטבעונות והתזונה הנכונה / יעקב אילני, הוצאת דביר.
• מדריך מזונות חומציים ובסיסיים / ד"ר סוזן בראון ולארי טריביירי, הוצאת פוקוס. 2009.
• ירוק לחיים / ויקטוריה בוטנקו, הוצאת פוקוס. 2009.
• אכילה נכונה לבריאות שלמה / אנדרו ווייל, הוצאת מטר.
• יהיו מזונותיך תרופותיך / הילפורד פ' ובק ג', הוצאת פוקוס. 2008.
• תזונה פרי מחשבה / אילנה רוזנברג, האוניברסיטה הפתוחה.
• להוציא את המיץ – כוחות הבריאה של המיץ / פט קרוקר וסוזן איגלס, הוצאת פוקוס. 2007.
• שיטת ד"ר מאייר / ד"ר אריק ראוך, הוצאת אור-עם. 1986.
• התזונה מימי-קדם ועד ימינו / י"ק גוגנהיים, הוצאת מאגנס. תשמ"ה.
• תזונת האדם / י"ק גוגנהיים, הוצאת מאגנס.
• התחדשות / ד"ר פנינה בר-סלע, הוצאת שחר. 1998.
• התחדשות ב' / ד"ר פנינה בר-סלע, הוצאות פוקוס. 2004.
• תזונת האדם ובריאותו / יצחק בן-אורי, הוצאה עצמית (החיטה 8, נתניה 42213). 1994.
• הבריאות שלך / יצחק בן-אורי, הוצאה עצמית (החיטה 8, נתניה 42213). 2008.
• שוטי החלב – על נזקי החלב בבריאות / ד"ר אריה אבני, הוצאת פוקוס. 2006.


·           Prescription for Nutritional Healing / Balch J. & Balch, Avery. 2000.

·           Nutritional Influence on Illness / Werbach M.R., Keats Publishing. 1998.

·           Nutritional Medicine / Stephen D., Pan Publishing. 1987.

·           Healing With Whole Foods. Oriental Traditions and Modern Nutrltion / Paul P., North Atlantic Books, 1993.

·           Foundations of Nutritional Medicine / Werbach M.R., Third Line Press. 1997.

·           Total Wellness / Pizzorno G., Prima Publishing. 1996.