ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


רפואה סינית לומדים מהסינים

 

אצלנו ברידמן, הבינו כבר לפני שנים שלקשר ישיר עם מוסדות רפואה סיניים, שמתמחים ברפואה המסורתית, יש חשיבות מקצועית גם עבור הסטודנטים וגם עבור המרצים. בדיוק בגלל זה אנחנו מקפידים ליצור שיתופי פעולה לימודיים עם מוסדות רפואה בסין.

 

שורי נוימן, מרצה לרפואה סינית ברידמן והאחראי על הקשר עם סין, מספר כי אחת ממערכות היחסים המוצלחות ביותר התגבשה עם בית החולים Zhejiang שבעיר האנגג'ואו (Hangzhou). במשך העשור האחרון נבנה בין שני המוסדות שיתוף פעולה פורה שבמסגרתו יוצאים הבוגרים שלנו לסטאז' רפואי בן כמה שבועות בבית החולים.

 

לתיאום פגישת ייעוץ ללא עלות לחצו כאן

 

קרוב אל העין, קרוב אל הלב

לאחרונה התבשרנו ששיתוף הפעולה הסיני-ישראלי בנושא לימודי הרפואה הסינית המסורתית נבחר על ידי ממשלת סין להשתתף בפרויקט "דרך המשי" הגדול. במסגרת הפרויקט פורץ הדרך הזה, מבקשת סין להפיץ ולפתח את התרבות הסינית במדינות שונות.

 

במקרה של בית החולים Zhejiang ושל רידמן, המוקד הוא קידום תחום הרפואה הסינית בישראל ושיתוף הפעולה כולל גם את מכבי טבעי. "אנחנו מאוד מרוצים מהדלתות שנפתחות בפנינו", אומר נוימן. "משיתוף פעולה ברמה האישית והלימודית כפי שזה היה עד עכשיו - עלינו לרמה ממשלתית עם אישורים ותקציבים בהתאם".

 

 

מבחינה רשמית, רידמן הפכה למרכז השכלה של רפואה סינית מסורתית ומרפאות מכבי טבעי מהוות מרכזים קליניים. ברמה המעשית, שיתוף הפעולה בא לידי ביטוי ביצירת קשר ישיר בין הסטודנטים של רידמן ובין המטפלים במכבי טבעי לבין הרופאים ואנשי המקצוע של בית החולים בסין. במסגרת התכנית, הסטודנטים שלנו ומטפלים במכבי טבעי יוצאים להשתלמות מקצועית בבית החולים במטרה לרכוש כלים ומיומנויות לטיפול רפואי.

נוימן והצוות שמוביל את לימודי הרפואה הסינית ברידמן מסבירים שבזכות חיזוק היחסים הסטודנטים ברידמן נחשפים מקרוב לעולם הרפואה הסיני כבר בשלב הלימודים. "התחלנו לקיים הרצאות של רופאים סינים שמועברות אונליין לסטודנטים בישראל במסגרת וובינרים. כך ניתן לנהל התייעצויות מקצועיות באמצעות האינטרנט ושידורי וידאו.

"המטרה היא להביא את המומחים המקומיים לכאן ולקיים כיתות אומן פנים אל פנים", הוא אומר. "בדרך צריך יהיה להתגבר על מכשולי הפרקטיקה והשפה, אך כשכל הצדדים מחויבים להצלחת הפרויקט, הפתרון יימצא בקלות. אין ספק שמדובר בשדרוג איכותי של מערכת היחסים מצדם ומצדנו", מסכם נוימן.

 

הצצה אל עולם הרפואה הסיני

במסגרת שיתוף הפעולה שנהוג כיום בין רידמן לבין בית החולים Zhejiang נוסעים הסטודנטים בסוף ארבע שנות הלימודים להתמחות מעשית בבית החולים. הפרקטיקה שהם רוכשים שם מאפשרת למעוניינים בכך להמשיך ללמוד באוניברסיטאות בסין לתואר שני ברפואה סינית מסורתית. סטודנטים נבחרים שלנו זוכים למלגות מממשלת סין המיועדות למחיה ולימודים במדינה.

 

כמו חלק מבתי החולים בסין, בית חולים Zhejiang מאופיין באינטגרציה של רפואה סינית מסורתית עם רפואה מודרנית מערבית. בניגוד לחלוקה הנהוגה לרוב בישראל, הרופאים בבית החולים הזה בקיאים בשני תחומי הרפואה ומשלבים אותם בתהליכי הבדיקות והטיפולים.

 

לפרטים על המסלול >>

 


נוימן מדגים את האופן שבו השילוב הזה עובד בעזרת מקרה של מטופל שמגיע לבית החולים עם יד שבורה. "כמו ברפואה המערבית", הוא מספר, "סביר להניח שיבוצע צילום רנטגן. אך במקום חבישת הגבס המערבית - שיש לה חסרונות מבחינת שיקום היד - הרופאים יבחרו להשתמש בשיטות סיניות עתיקות לאיחוי עצמות המאפשרות להניע את הגפה הפגועה וכך מונעות פגיעה בפעילות השרירים שלה. העיקרון המנחה הוא לבחור עבור המטופלים את הטוב שבשני העולמות".

 

בעיניו של ניומן יש חשיבות גדולה לסטאז' המעשי של הסטודנטים הישראלים בסין: "בית החולים מחולק כנהוג למחלקות שונות - פנימית, נשימה, גניקולוגית, אונקולוגית וכו'. הסטודנטים יושבים במחלקות השונות ופוגשים כמות גדולה של מטופלים – בין 20 ל-40 במשמרת - הסובלים ממחלות ומבעיות רפואיות מהותיות. חולים כאלה נדיר לפגוש במרפאות הרפואה המשלימה במהלך הלימודים בארץ".

 

"בנוסף למתרחש בבית החולים עצמו", מסביר נוימן, "השהייה בסין תורמת גם היא להעשרה הלימודית. הסטודנטים מוקפים ב-360 מעלות של רפואה סינית ועורכים היכרות מקרוב עם כל התרבות שמסביבה – החל משיעורי הצ'י קונג ברחובות ועד ביקור בשוק צמחי המרפא ובבתי המרקחת המקומיים. זאת חוויה שאין לה תחליף והיא נותנת פרספקטיבה שאפשר לקבל רק כך".