ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


מענה ותמיכה לקשיים רגשיים מזווית אחרת: הכירו את גישת הספורט הטיפולי ההוליסטי לילדים

השנים הראשונות כבסיס לחיים

בשנים האחרונות לימודי טיפול רגשי מושכים אליהם קהל רב, ובין גישות הטיפול והתמיכה הרבות בעולם הרחב הזה מתבלטת לה פינה שמוקדשת להתפתחות הילד: ספורט טיפולי הוליסטי לילדים. בבסיס השיטה עומדת תפיסה שרואה בהתפתחות של תינוקות וילדים הרבה מעבר להתרחשות טבעית. בראיה ההוליסטית הזו, בשנים הראשונות לחיינו אנחנו מפתחים יכולות שילוו אותנו לכל אורך החיים, כשכל חלק בהתפתחות קשור באחר ומשפיע עליו עמוקות.

 

 

להסתכל פנימה ולתת כלים

תינוקת בת שנה וחצי מגיעה לקליניקה כשהיא סובלת מתת משקל. רופאים בדקו אותה הלוך ושוב, אבל על פני השטח הכל נראה תקין. הנטייה הטבעית היא לחשוב שאם אין בעיה פיזיולוגית, כנראה שמשהו בתזונה שלה לקוי. אבל בראיה הוליסטית מסתכלים שכבה אחת פנימה יותר. בקליניקה התגלה שהתינוקת בעלת טונוס שרירים גבוה מאד, מה שגורם לגוף שלה להיות בסטרס קבוע ולהפריש אדרנלין, שבתורו משפיע על איכות השינה שלה, על התפקוד היומיומי ועל תהליך ההתפתחות- המוטורי, החושי, הרגשי. באופן מעגלי, השינה הלא טובה מגבירה את רמות הסטרס ובסופו של יום, התינוקת פשוט שורפת אנרגיה פי כמה יותר מתינוק אחר. אחרי שגרת טיפולים קבועים בעיסוי, עבודה מוטורית והדרכה התנהגותית להורים הכוללת גם סידור שעות השינה, השרירים שלה נרפו משמעותית והיא החלה לעלות במשקל, עד שהיום כשמסתכלים עליה ממש אי אפשר לדמיין את המצב שהייתה בו.

 

הסיפור הזה הוא מקרה אמיתי, אחד מיני רבים שהתרחשו בקליניקה של טל קבסה, מייסדת הגישה. הרעיון שמנחה את הספורט הטיפולי ההוליסטי מבוסס על הקביעה של אחד מהמומחים הגדולים בעולם בתחום התפתחות הילד - פרופסור פרנק אוברקלייד. אוברקלייד טוען שבשנים הראשונות בחיים ילדים מבססים את היכולות המוטוריות, הרגשיות, התקשורתיות והחינוכיות שלהם ורוכשים יסודות שיקבעו איזה מבוגרים הם הולכים להיות. איכות החיים העתידית שלהם וגם של המשפחה שלהם, אם כן, תלויה בהתפתחות הראשונית הזו. במהלך לימודי הספורט הטיפולי ההוליסטי מתאפשר מפגש עמוק עם ילדים שנמצאים בצעדים הראשונים שלהם בעולם, ועם כלים טיפוליים ומעשיים לומדים לוודא שהם מתפתחים נכון מבחינת היסודות שחשובים לצמיחה נכונה- פיסית ורגשית- מוטוריקה, שינה, תזונה, בריאות וחינוך.

 

ללמוד לגדול נכון

כדי שילד יוכל לממש את הפוטנציאל הרגשי והפיזי שלו, הוא צריך שיתקיימו במהלך ההתפתחות שלו 5 תשתיות יסודיות:

  •  מוטוריקה - תשתית שכוללת בניית תפקודים של מוטוריקה גסה ועדינה, תפקודים פסיכו-מוטוריים, התפקודים המוטוריים חושיים בחלל הפה, בניית יציבת הגו, בניית עקומות עמוד השדרה ואיזון ההתפתחות של מערכת החושים.
  •  ויסות ושינה - התשתית שאחראית ליצירת מנגנוני ויסות והרגעה וליצירת הרגלים.
  •  תזונה - תשתית זו אחראית לתהליכי ההזנה והעיכול. היא בסיס לבניית הגוף הפיזי והגוף הרגשי.
  • הבריאות וחולי - תשתית זו אחראית לבריאותו של הילד ולתפקודו הפיזי. היא מושפעת מהיבטים גנטיים ומשפחתיים, אך לא פחות, גם מכל התשתיות שקדמו לה במעגל: תשתית המוטוריקה, תשתית הוויסות והשינה ותשתית התזונה. זוהי תשתית מגיבה כלומר, יתבטא בה חולי  כאשר התשתיות האחרות לא מווסתות.
  • חינוך ואווירה ביתית - תשתית שמושפעת מהסביבה שבה גדל הילד ומגישות החינוך שנהוגות בה. היא משפיעה בצורה ישירה  על כל אחת מהתשתיות האחרות.

 

הכל חשוב, הכל מחובר

במודל ההוליסטי כל אחת מהתשתיות עומדת בפני עצמה, כלומר - אחראית לתפקודים מסוימים אך מושפעת מהתשתיות האחרות במעגל. הן משפיעות זו על זו בצורה מעגלית ולכן כשתשתית אחת לא מווסתת או לא מאוזנת , היא בהכרח תשפיע על כל המעגל. ההסתכלות המעמיקה של השיטה מלמדת אותנו שלרוב קשיים לא קשורים בהכרח אל המקום שבו הם מתבטאים אלא למכלול שלם של תשתיות שמשפיעות אחת על השניה. המסקנות והמשמעות של כל זה מביאות לצורת טיפול שונה ומיוחדת שמבוססת על הערכה מדויקת ומעמיקה. לסיכום אפשר לומר, שלימודי טיפול רגשי בשיטת הספורט הטיפולי ההוליסטי יתנו לכם את המפתח לעזור לילדים ולהשפיע על איכות החיים שלהם בהווה ובעתיד.