ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


כתום, צהוב ובריא- שורש כורכום טרי

 

כתום, צהוב ובריא- שורש כורכום טרי

הכורכום מכיל 3% כורכומין, שהוא החומר הפעיל בכורכום. בצורכתום, צהוב ובריא- שורש כורכום טריתו הטריה מכיל הכורכום אשלגן, ויטמין C, בטא-קרוטן וחומרים נוגדי-ח?מצון. ברפואה ההודית נחשב הכורכום כבעל סגולות ריפוי בבעיות כבד, ראומטיזם, שיעול וסינוסיטיס, וברפואה הסינית - כמסייע להקלה על כאבי בטן. במחקרים רפואיים נבדקה תרומתו של הכורכום למניעה של מחלת הסרטן, לשיפור מצבם של חולי אלצהיימר, לטיפול בבעיות כבד ועוד. עוד ידוע הכורכום כמסייע בריפוי דלקות, בחיטוי וריפוי פצעים וכוויות.

כיצד משתמשים בשורש הכורכום הטרי?
מקלפים ומגררים בעזרת פומפיה.

מה מכינים?
ניתן להוסיף כורכום (כמות של 1 ס"מ מרובע לערך) לכל תבשיל אורז או מרק, ובנוסף שפע של מתכונים הודיים ותאילנדיים מבקשים כורכום, טרי או יבש. "הטעם דומיננטי יותר מאבקת כורכום ולכן יש להיזהר במינון. כדי לנצל את תכונותיו הבריאותיות יש לשלבו בתה או במיץ פירות טריים. לספיגה מוגברת של הכורכום בגוף - מומלץ לשלבו בפלפל שחור. ניתן להכין תה מחתיכות קטנות של שורש כורכום ושורש ג'ינג'ר. "אפשר להוסיף גם קינמון, בשביל הטעם.

איך מאחסנים?
בשקית ניילון פתוחה למחצה, בטמפ' החדר, במשך 3-4 חודשים מקסימום, ולא במקרר, שכן כך השורש יירקב.

היכן קונים?
הכורכום הטרי נמכר מתקופה זו עד לחודש אפריל בחניות טבע ובחנויות ירקות.