ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


מתכון לט"ו בשבט עם פירות טריים לפאי תפוחים ללא אפיה

על פי המסורת חוגגים את ט"ו בשבט בעריכת טקס מיוחד הנקרא סדר ט"ו בשבט, בו נהוג להתכנס לארוחה חגיגית, לקרוא מן המקורות ולשיר שירי שבח לעץ ולשפע פרותיו. לאכילת פירות יש תרומה משמעותית לבריאות שלנו, והנה הגיע לו ט"ו בשבט ואיתו גם הפירות היבשים והמתוקים.

 

חשוב לדעת: במהלך תהליך הייבוש, הפירות הטריים מאבדים את רוב הנוזלים וחלק גדול מהויטמינים שלהם. בנוסף, מוסיפים להם חומרים משמרים כמו גופרית דו-חמצנית ו-E-905 כדי להאריך את חיי המדף שלהם, וסוכר בשביל לתת טעם מרוכז ומתוק מה שהופך אותם לאופציה פחות בריאה ועתירת סוכר (ב-100 גרם פרי מיובש יש בדרך כלל פי 5 יותר קלוריות מפרי טרי!).

 

איך בכל זאת אפשר ליהנות מפירות יבשים ויתרונות בריאותיים?

פירות יבשים עשירים בנוגדי חמצון ומהווים מקור מעולה למגנזיום, ברזל וסידן - פשוט צריך לדעת לאזן. העדיפו פירות יבשים אורגניים, ללא תוספות סוכר. מומלץ לאכול 4-7 יחידות ביום, ולשלב עם אגוזים שלא עברו קלייה או בסלטים ותבשילים.

 

לכבוד החג קבלו מתכון חגיגי (עם פירות טריים) לפאי תפוחים ללא אפיה:

 

מצרכים לשכבת הבסיס

  • 2 כוסות שקדים לא קלויים
  • 1/2 כוס תמרים מסוג מג'הול מושרים ל- 20 דקות

מצרכים למילוי

  • 7 תפוחים, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1 בננה, מקולפת, פרוסה לעיגולים דקים
  • 1 כוס תמרים, מושרים ל 20 דקות
  • 1/2 כוס צימוקים, מושרים ל- 30 דקות
  • 1 כפית קינמון
  • מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה

  • מכניסים למעבד מזון את מרכיבי שכבת הבסיס עד לקבלת תערובת אחידה, משטחים בתבנית ומהדקים
  • מערבבים את כל מרכיבי המילוי במעבד מזון עד לאיחוד, ויוצקים באהבה על שכבת הבסיס

מגישים, פורסים ונהנים!