ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


נציגי רידמן בדיון הוועדה לקידום הילד בכנסת

בעקבות כתבת "המערכת" של העיתונאית מיקי חיימוביץ' ששודרה לאחרונה ועסקה בהשלכות המזיקות של חלק מתוספי המזון, התקיים בתאריך 22.12.15  דיון רב משתתפים בכנסת לבחינת הנושא והשלכותיו על ילדים. ייצגו אותנו בדיון יהודית טופל, מנהלת מגמת נטורופתיה וקמפוס ירושלים יחד עם יובל הדר המרצה בקורס תעשיות המזון וטוקסיקולוגיה של המזון ואורלי נבט בוגרת מגמת נטורופתיה.

 

 

הדיון התקיים במסגרת הוועדה לקידום הילד ביוזמת חברת הכנסת ענבל שאשא ביטון והשתתפו בו נציגים בולטים ממגוון בעלי העניין - מנהל שירות המזון במשרד בריאות, פרופ' אמיתי, טוקסיקולוג מומחה, הכתבת מיקי חיימוביץ', נציגי האגודה להגנת הצרכן, הנהלת איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים, נציגי קופת החולים כללית ועוד.

את מכללת רידמן יצגו בדיון יהודית טופל - מנהלת מגמת נטורופתיה ומנהלת קמפוס ירושלים, אורלי נבט - נטורופטית בוגרת המכללה ויובל הדר המרצה בקורס תעשיות המזון וטוקסיקולוגיה של המזון.

בדיון נסקרה החקיקה הקיימת בישראל והוסבר ע"י מנהל שירות המזון כי תוספי המזון מאושרים בישראל בעיקר על בסיס מעמדם באיחוד האירופי. משרד הבריאות, בהתאם למחקרים, אוסר מדי פעם שימוש בחומרים כמו למשל הצבע E-128 שהוסר מרשימת החומרים המאושרים לשימוש.

לחלק מתוספי המזון יש הגדרה ברורה של הרמה המותרת, סוגי המזונות בהן הם מאושרים לשימוש ומגבלות נוספות. הוסכם כי לארץ מגיעים לעתים מוצרים מייבוא שמכילים חומרים מאושרים אם כי לא בריאים ובאיכות ירודה. הוסבר משרד הבריאות מבצע בקרה בנושא בטיחות המוצר אך  עלתה גם הטענה שגם המזון הבריא ביותר יכול להזיק בצריכה מופרזת.

המומחים בדיון טענו כי החקיקה בישראל הינה מהמתקדמות בעולם וכי תעשיות המזון בישראל באופן כללי מגלות אחריות רבה בכל הקשור לשקיפות ולשימוש ברכיבים בטוחים. כדוגמא הוצגו שקדי המרק שבעבר זכו לצבע הצהוב הזוהר ע"י טטרזין, חומר שמחקרים רבים זיהו כמזיק במיוחד, ואילו כיום נעשה שימוש במרבית המוצרים בצבעי מאכל טבעיים שמקורם בכורכום או בצבעים ידידותיים אחרים.

נציגי ארגון "אדם טבע ודין" הציגו נישה נוספת הנוגעת למזון - סיכונים באריזות ובכלי אוכל הבאים במגע עם מזון. כדוגמא הוצגו חומרים מזיקים כ- BPA ומתכות כבדות המצויים בכלי אוכל או עשויים להשתחרר מאריזות המזון במיגרציה אל חומרי המזון. הוצג מצב החקיקה והפיקוח הקיימים בישראל ונמצא כי נושא זה עוד בחיתוליו ומחייב עבודה אינטנסיבית לההגנת בריאות הציבור.

זליגה בלתי חוקית וחדירה של מוצרים "לא איכותיים" הינה כמעט בלתי נמנעת ולפיכך חזרה ועלתה חשיבות העלאת המודעות וההבנה של הצרכנים. קיים חוסר הבנה בקרב חלק מהציבור, לא רק בתחום תוספי המזון אלא גם בנושאי מזון אחרים כמו מזונות אלרגנים שהחשיפה להם ואי טיפול מיידי יכולים להביא לתמותה.

הוסכם כי מודעות ההורים חשובה במיוחד מאחר והם מהווים מודל לחיקוי על ידי ילדיהם ומכתיבים בפועל את המזון שנכנס לבית. קיימים מאגרי מידע בלתי מוסמכים המטעים את הציבור וזורעים בו בלבול וחשש בלתי מוצדק. הוצע לעשות שימוש במאגרים רשמיים ואמינים. נראה כי הפורום ימשיך לבחון אפשרויות לשיפור החקיקה והחומרים המותרים לשימוש ובמקביל יתמקד בשיפור הידע וההבנה של הורים ושל ילדיהם הרגישים במיוחד להשפעות החומרים המזיקים.

מאת: יובל הדר - מרצה בקורס תעשיות המזון וטוקסיקולוגיה של המזון