ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


עוגות אישיות מקמח קוקוס ותותים בארומה לימונית

חג החנוכה בפתח וסופגניות מתחילות לצוץ בכל פינה. עבור חלקנו קשה הוא הפיתוי הממכר. כל מטפל טוב יודע שכדי להימנע ממשהו מסוים, צריך למצוא לו תחליף. עוגות אישיות מקמח קוקוס יכולות להחליף בקלות סופגנייה, הן מלאות ביתרונות תזונתיים, נהדרות לילדים וקלות להכנה.


קמח קוקוס הוא בעצם ה"בשר" של הקוקוס ומה שנשאר מהפקת חלב קוקוס. את בשר הקוקוס מייבשים ולאחר מכן טוחנים לאבקה שהיא למעשה קמח קוקוס. זהו קמח נפלא שאינו מכיל גלוטן ולא רק -  הוא גם דל בפחמימות. תכולת הסיבים, החלבון והשומן גבוהה בו יחסית ולכן הופכת אותו למאוד משביע.

חומרים ל 6 עוגות אישיות:
חצי כפית תמצית וניל

חצי כוס סוכר קוקוס

3 ביצים

רבע כוס שמן קוקוס כתית מעולה, במצב נוזלי

שתי כפות רוטב מייפל ללא סוכר

כפית גדושה גרידת לימון אורגני

מיץ מחצי לימון

רבע כוס קמח קוקוס

קמצוץ מלח

רבע כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כוס תותים חתוכים לריבועים - ניתן להחליף גם בבננות ואז משמיטים את הלימון והגרידה.

שברי שקדים מקולפים לגרניש.

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל – 180 מעלות

מערבבים קלות בקערה ביצים, שמן קוקוס, תמצית וניל, לימון, גרידת לימון ומייפל.

בקערה נפרדת מערבבים: קמח קוקוס, סוכר קוקוס, מלח וסודה לשתייה.
מערבבים יחד את שתי התערובות בעזרת מטרפה כדי שלא יהיו גושים אך לא בחוזקה כדי לא להכניס יותר מדי אוויר לתערובת. מנסים להגיע כמה שאפשר לתערובת אחידה.

משלבים בזהירות את התותים החתוכים אל תוך התערובת.

מעבירים את התערובת אל תוך קעריות אישיות . רצוי להשאיר 3 ס"מ רווח.

מפזרים מלמעלה שברי שקדים מקולפים.

אופים 25 דקות. מכניסים קיסם ובודקים שהוא יוצא נקי.

 
פנינה מרום .N.D - נטורופתית, רכזת בית הספר לרפואה טבעית של מכללת רידמן, סטודנטית לתואר שני בקידום בריאות הציבור.