מתכון מאת מגמת תזונה טבעית – ייעוץ לאורח חיים בריא.
ט"ו בשבת הוא חגם של הפירות היבשים. הפירות היבשים משתלבים נהדר בבישול, אפייה וסלטים ומוסיפים להם מתיקות, טעמי אדמה וקראנצ'יות. כאן שילבתי אותם בעוגיות ביסקוטי שהולכות נהדר עם תה וקפה.
1 עוגייה = ל- 80 קלוריות לערך, שהן מנת לחם/פחמימה אחת
מצרכים
-
כוס קמח מלא
-
כוס קמח כוסמין / ניתן להמיר בקמח רגיל
-
3/4 כוס דבש
-
כפית אבקת אפיה
-
2 ביצים
-
2 חלמונים
-
כפית תמצית וניל
-
1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים גס
-
1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
-
חצי כוס חמוציות (ללא סוכר)
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הדבש והמלח
3. מוסיפים את הביצים, את החלמונים ואת תמצית הווניל ומערבבים עד שמתחיל להיווצר בצק. מוסיפים את האגוזים והחמוציות ומערבבים לתערובת אחידה.
4. מחלקים את הבצק ל-2 ויוצרים מכל חצי כיכר. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (במרווח אחד מהשני) ואופים כ- 25 דקות / עד שהכיכרות מזהיבות מבחוץ. מצננים לחלוטין.
5. מורידים את טמפרטורת התנור ל- 150 מעלות
6. פורסים את הכיכרות לאחר שהתקררו לפרוסות בעובי כ- 5 ס"מ, מסדרים על רשת אפייה ואופים כ- 10 -15 דקות נוספות עד שהביסקוטי יבשים.
לבריאות ובתיאבון!