ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


הידעת? ידע שימושי על תזונה בת זמננו

הידעת?
חשוב להמנע ממזונות מעובדים כגון מזונות המכילים צבעי מאכל, כימיקלים, חומרים משמרים משפרי טעם, מונוסודיום גלוטומט, עמילנים, סוכרים למיניהם, מזון מעושן , מזון קפוא  טבעולים למיניהם,מזון מטוגן או מחומם במקרוגל - מזון זה רחוק מצורתו הטיבעית ומאבד מאיכויותיו התזונתיות.

 

הידעת?
קיימת חשיבות רבה לאנרגיה הנפשית המושקעת בהכנת המזון ואכילתו ולכן חשוב לבשל בנינוחות כדי להכניס במזון אנרגיות חיוניות. חשוב לאכול בנינוחות ובשקט ללא גורמים מסיחים כמו טלויזיה, עיתון. מומלץ לא לאכול לאחר השעה 7 בערב, פעילות הקיבה אינה בשיאה בערב ולכן העיכול חלש יותר, המזון נשאר בקיבה   גורם להשמנה והחלשת הגוף והקיבה בפרט.יש לנוח כ -20 דקות לאחר הארוחה. המנוחה נותנת לגוף אפשרות לשלוח  אנרגיה ודם לקיבה על מנת להשלים את תהליך העיכול.

 

הידעת?
חשוב לאכול מזונות המתאימים לעונה והקיימים בעונה למשל, אבטיח בקיץ ולא בחורף, תפוזים בחורף, פקעות ושורשים כגון בטטה, לפת, סלרי בחורף, נבטים ועלים ירוקים באביב. איך יודעים? מזון שמחירו יקר למשל ענבים בחורף אינו מזון עונתי, קלמנטינות שניתן למצוא בכול סופר, זו עדיין לא העונה. אוכלים מה שהטבע נותן באותה עונה.

 

הידעת?
האדם הוא חלק מהטבע וכך גם המזון, הגוף שלנו הוא מה שאנו אוכלים!
לכל אדם חוסר האיזון שלו, היוצר תסמינים שונים, לכל אחד  ההעדפות שלו, המזונות שהוא אוהב ואלו שלא. לא כל מה שנכון לאדם אחד מתאים לאחר מבחינה תזונתית ולכן חשוב לקבל יעוץ אישי על מנת לאבחן את אופי התסמינים ואת התפריט הנכון לו.

 

הידעת על נזקי המזון המהיר?
בארצות-הברית פועלות כ 300,000 מסעדות מזון מהיר. המזון המהיר הפך לחלק מסגנון החיים האמריקאי, אך תזונאים מזהירים מהנזקים שבצריכה מוגברת של מזון מהיר, משום שהוא עשיר בנתרן, בשומן ובכולסטרול, ומשם שערכו הקלורי גבוה מאוד.

"ביג מק" של מקדונלד'ס עם צ'יפס ובקבוק קולה קטן, למשל, מכילים 1,280 קלוריות. מדי שנה, מתים כ 300,000 אמריקאים ממחלות הקשורות בהשמנה, ותוך מספר שנים, צופים המומחים, יותר אמריקאים ימותו מנזקי השמנה מדי שנה מאשר מנזקי עישון. 60% מהמבוגרים ו-13% מהילדים ובני-הנוער בארצות-הברית סובלים מעודף משקל קיצוני. ההון הציבורי שהושקע בשנת 2000 כדי לטפל בתוצאות ההשמנה עומד על 117 מיליארד דולר, פי עשרה מהסיוע ששולחת ארצות-הברית למדינות רעבות.

 

כיצד לשמור על ויטמין C
ויטמין C הוא אחד הוויטמינים העדינים והרגישים ביותר. הוא מסיס במים ומתפרק בבישול, בקילוף, בחשיפה לאור, בנוכחות מתכות ובאחסון ממושך. כדי לשמור על ויטמין C במזון, מומלץ לאכול ירקות, נבטים ופירות טריים, ללא קילוף, חיתוך או בישול. כדי לשמור על ערכי הוויטמין בבישול, מומלץ להעדיף בישול באידוי על פני בישול במים או טיגון. אם מבשלים במים, אין לסננם כדאי להשתמש בכמות קטנה של מים הנספגת בתבשיל או להכין מרק. כמו כן, רצוי לקצר את זמן הבישול ולהימנע מבישול בטמפרטורות גבוהות.

 

הידעת?
אבץ הנו מינרל החיוני לבניית הרקמות ולמערכת החיסון.
ניתן למצוא אותו בדגנים מלאים, זרעים, במיוחד זרעי דלעת, ובשמרי בירה.

 

הידעת?
סידן ומגנזיום הנם מינרלים החיוניים לבניית העצמות, השיניים, ולפעילות תקינה של מערכת העצבים, הם מאזנים זה את זה. מצויים בדגנים מלאים, אצות ים, בזרעים ובמיוחד בשומשום.

 

הידעת?
חומצה פולית הנה ויטמין החיוני לבניית הדם וחשוב ביותר לנשים בזמן ובמהלך כניסתן להריון. הוא מצוי ב: ירקות עליים ירוקים כגון חסה ופטרוזיליה, כמו כן בחלב עיזים וצאן.

 

הידעת?
נבט חיטה הנו החלק של גרעין החיטה המכיל את רוב הויטמינים (בעיקר ויטמיןE), החלבון והשמן שבחיטה. הנבט מצוי בחיטה המלאה אך חסר בקמח החיטה הלבן.

 

הידעת?
מינרל סלניום הוא נוגד חימצון המקטין בכ-40% את הסיכויים לחלות במחלת הסרטן.

 

הידעתם?
מזונות ומשקאות כמו סיבים תזונתיים, קפה ותה הם קושרי ברזל ושתייתםאכילתם ביחד עם מזון המכיל ברזל מקטינה את ספיגתו במעי.

 

הידעת?
מזונות העשירים בויטמין סי מגבירים את ספיגת הברזל לכן רצוי לשלבם בארוחה המכילה ברזל.

 

הידעתם?
שאם מדלגים על ארוחות במיוחד ארוחת בוקר, הגוף עלול להכנס למצב של הרעבה, מצב שעלול להגדיל את הצטברות השומנים בגוף.

 

 
לקריאה נוספת על לימודי נטורופתיה