ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


הכירו את ליה שומרון פינדר- מרצה בקורס בישול בריא

הכירו את ליה שומרון פינדר 
מרצה בקורס בישול בריא ובסדנאות בישול ייעודיות

 

ספרי קצת על עצמך 

 בת 33, נשואה + 2. נויה בת 2.5 ודניאל בן 3 חודשים. נולדתי לאמא שמאמינה באוכל בריא. בבית אכלנו תזונה צמחונית ובריאה מאז ומתמיד. אני מתארת את הילדות שלי כ"ילדות עשוקה מבחינה קולינארית". תמיד הייתי מחפשת ממתקים ובשר אצל חברות. אבל כשגדלתי המודעות נשארה, והפכה להיות חלק בלתי נפרד ממי שאני.

הכירו את ליה שומרון פינדר-  מרצה בקורס בישול בריא הלכתי ללמוד משפטים ומנהל עסקים במרכז הבינתחומי הרצליה עם התמחות במימון וביזמות (כדי להשאיר את כל האופציות פתוחות). אחרי שסיימתי את ההסמכה כעו"ד, החלטתי לעשות את השינוי. נסעתי לניו יורק ללמוד בבית ספר קולינרי שמתמחה בבישול בריא וחזרתי ארצה עם המון מוטיבציה להפיץ את הבשורה.

 

מה את אוהבת לעשות בשעות הפנאי?

כשיש ילדים אין ממש פנאי... אבל אני מקפידה על יוגה, רכיבה על אופניים, ביקורים קולינריים במסעדות ובישולים בריאים בבית...

מהו עולם הרפואה המשלימה בשבילך/עולם הבישול הבריא?

כל אחד מאמין במשהו. יש כאלה שמאמינים באלוהים, יש כאלה שמאמינים ברופאים, אני מאמינה ב"טבע". זה עובד כמעט בכל תחום בחיים. אני מאמינה שהטבע כל כך חכם וכשפועלים לפי חוקי הטבע ואוכלים מזון מן הטבע הגוף יודע לרפא את עצמו. בישול בריא זה פשוט אמצעי בעולם הטבעי שמאפשר להמשיך ליהנות מאוכל בריא.

מתי התחלת את דרכך בתחום הבישול הבריא ואיך?

תחילה, כנערה מתבגרת, ניסיתי כל הזמן לשבור את אורח החיים הבריא שהיה בבית. בכיתה י"ב ולאורך שירותי הצבאי הייתי צריכה לדאוג לעצמי, כי ההורים שלי טסו לחיות בחו"ל.בהתחלה ממש שברתי את החוקים שגדלתי לפיהם. הייתי אוכלת כל היום קורנפלקס מכל הסוגים, חטיפים למיניהם, שותה שתיה ממותקת ומקנחת עםשוקולדים מתוקים למיניהם. מהר מאוד ראיתי שזה לא כל כך עובד לי. לא הרגשתי טוב. והבסיס בבית, היה עיקרון מנחה -  'אין יום שעובר בלי סלט',העיקרון הזה התחיל להיות לי חסר. חזרתי לתזונה מאוזנת ובריאה, כי הרגשתי שזה מה שנכון לי, פיזית וריגשית.

לאחר השירות הצבאי ותוך כדי הלימודים לתואר הראשון במשפטים ומנהל עסקים גרתי עם אחותי בתל אביב. בשל געגועים לארוחות המשפחתיות של ימי שישי התחלנו לבשל ולארח. היינו קוראות לזה ארוחת 'עזובי תל-אביב'. בישלתי שם לפי העקרונות של האוכל הבריא, כי לא יכולתי אחרת. היינו ממציאות דברים ואנשים נורא התלהבו. זה היה טעים וכיף. לאט-לאט הבנתי שהדבר הנכון בשבילי הוא להפוך את אורח החיים שגדלתי לפיו -  לעבודה שלי. כל תהליך בניית הארוחות הבריאות, האוכל שהייתי מביאה איתי ללימודים לתואר והסטאז בעריכת דין היה מעורר התלהבות אצל הסובבים אותי - כל אלה גרמו לי להבין בעצם שאני רוצה ללמוד בישול בריא. בזה אני רוצה להתעסק וזה מה שאני אוהבת.

מה את מרגישה/אוהבת/נהנית כשאת מבשלת? 

אני לא אוהבת לעמוד שעות במטבח ולבשל. אני אוהבת להמציא מתכונים טעימים, בריאים וקלים. לא עושה כמעט אף פעם את אותו המתכון פעמיים (למעט אלה שהמשפחה מאוד רוצה). אצלי האתגר הוא להכין כמה שיותר מנות בכמה שפחות זמן. ושיהיה טעים כמובן. וכשזה מצליח אני מרגישה אושר עילאי!

ספרי קצת על הקורס   מה האני מאמין שלך לגבי הקורס? למה הוא חשוב?
מה הוא יתרום לנטורופתים/מטפלים שילמדו בו?


הקורס נועד כדי שנטורופתים ומטפלים שונים בתזונה יוכלו להעביר קורסי בישול במקביל להנחיות התזונתיות שהם נותנים. כי בסופו של דבר אני מאמינה ששינוי חייב להיות נוח ופרקטי!!! ואם ההמלצות התזונתיות נשארות על גבי דפי הנחיות ולא עושות את דרכן אל המטבח - אז יהיה קשה מאוד ליישם את השינוי. הקורס ייתן למטפלים את היכולת להעניק למטופלים כלים פרקטיים שיאפשרו להם לאמץ את השינוי המוצע על ידם ביתר קלות.
נלמד להכיר את חומרי הגלם של המטבח הבריא, מה השימושים הקולינאריים של כל מרכיב ואיך אפשר להכין מנות וארוחות בריאות בקלות. נלמד על התאמה של מנות למגבלות תזונתיות של מטופלים, למשל נלמד איך להתגבר על האתגרים שבהכנת מנות ללא גלוטן או ללא לקטוז. נלמד איך לכתוב מתכון ואיך לבנות סדנת בישול ולהעביר אותה.

 האתר של ליה  - מכיל הרבה מאוד מתכונים, כתבות ומאמרים בנושא בישול בריא.
וגם פורום להתייעצות בנושאים הקשורים לאוכל בריא ולבישול בריא
http://www.healthycooking.co.il/index.asp.