ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


בלוג ה - RAW FOOD של נירה שניידר

 

בלוג הRAW FOOD של נירה שניידרנירה שניידר הנה יועצת תזונתית מורשית מטעם AANC, American Association of Nutritional Consultants ובעלת תואר שני בתזונה טבעית מ- University for Integrative Learning in Wyoming  בניהולו של ד"ר גבריאל קאזנס.

"בבלוג הזה אביא לכם את בשורת אסוכולת התזונה המדוברת ביותר ה- Raw Food ואת יתרונותיה ומעלותיה. אחלוק עימכם את הידע והנסיון שרכשתי במשך השנים בריפוי ובמניעת ליקויי בריאות באמצעות תזונה זה.אתן לכם מתכונים חדשניים, מפתיעים, טעמים ובריאים וטיפים פרקטיים לעשייה ולישום. וכמובן תמיד אשמח להשיב על שאלותכם !"

 

פרק שלישי:

רופוד (RAW- FOOD) והאטת תהליך ההזדקנות
המפתח לחיים ארוכים ואיכותיים

כולנו מאחלים  לאהובינו ולעצמנו, , כמובן, אריכות ימים, כזו שתהיה בבחינת ברכה. אנו מייחלים לשנים ארוכות איכותיות, בהן גופנו חזק ומוחנו צלול,  שנים של פוריות, חיוניות והנאה, שלא תופרענה על-ידי ליקויים בריאותיים.

זקנה, כפי שמקובל להתייחס אליה, מתאפיינת בבלאי ובשחיקה של הגוף ובהידרדרות פיסית, מנטאלית וחברתית בלתי-הפיכה. רוב  האנשים מגיעים  לגיל זקנה כשהם חלשים, חולים, סניליים, מנותקים, מדוכאים, עצובים, חסרי תועלת ועניים. האמונה הרווחת והמצערת היא, שההזדקנות על תסמניה השליליים הנה בלתי-נמנעת- תהליך התדרדרות טבעי שאין להימנע ממנו.

המציאות, כמובן, מורכבת יותר. הזמן אינו משפיע על כולנו בצורה אחידה. כל תא, רקמה ואיבר בגופנו, מזדקנים על פי לוח זמנים משלהם, והתהליך משתנה מאדם לאדם. חלקנו חווים את ההזדקנות כתהליך יציב, אחיד ואיטי. מקצתנו חווה אותה כהידרדרות גופנית ומנטאלית  פתאומית, לאחר שנים רבות של בריאות וחיוניות. יש בינינו כאלה, שרוב גופם נשאר בריא, פרט לאיבר חלש אחד, שכושל במהירות גדולה יותר מיתר האיברים. המדע והרפואה מתקשים לראות את הנולד ולחזות מבעוד מועד עם אילו מחלות יתמודד כל אחד ואחד מאתנו בערוב ימיו. 

הבשורות הטובות הן, שכיום קיימות הוכחות מדעיות מוצקות, המלמדות שסימני ההזדקנות הבלתי-רצויים, אינם גזירה בלתי נמענת. ביכולתנו להגיע לגיל כרונולוגי מבוגר, עם גיל ביולוגי צעיר, בו הגוף הפיזי והמנטאלי פועל במיטבו. שליטה ברדיקאלים החופשיים הקיימים בגופנו, הגורמים לסימני ההזדקנות, ואיזון נכון בינם לבין נוגדי החמצון שפועלים להאטת סמנים אלו, יכולה להשפיע על המהירות והאופן שבהם נזדקן ועל איכות החיים בגיל המבוגר.
לתזונת הרופוד, המבוססת על מזון צמחי חי, טבעי, שלא עבר תהליכי התערבות כגון בישול, צלייה, אפייה, טיגון וכו', יש השפעה רבת עוצמה על שימור האיזון בין ראדיקאלים חופשיים לבין נוגדי החמצון, ועל התפקוד המיטבי של הגוף גם בגילאים המתקדמים.

הרדיקאלים החופשיים
הרדיקאלים החופשיים בגוף הם, למעשה, מולקות בלתי-יציבות, שיש בהן אלקטרון אחד (או יותר) חופשי- לא מזווג.  הם פעילים ויכולים ליצור קשרים כימיים ותפקידם חיוני וחשוב  במלחמה של מערכת החיסון בזיהומים, ביכולתם להתקיף, להרעיל ולמגר חדירה והיווצרות של וירוסים ונגיפים שונים. בשל  פעילותם הכימית הרבה, הם לא רק פוגעים בזיהומים, אלא גם גורמים לשרשרות של תגובות כימיות בגוף, שקשה לעצרן. בשבריר שנייה, הם יכולים לשנות את עורם ולהתקיף את הגוף. באופן כזה, הם גורמים דרך  קבע, במשך כל החיים, להרס חלבונים, לשינויים בחומר התורשתי ולפגיעה בשומנים- ועקב כך לפגמים מצטברים בדפנות  התאים והאיברים ולגידולים ממאירים ועוד.

חוקרים רבים גילו, שהנזק המצטבר כתוצאה מפעילותם של הרדיקאלים החופשיים בגוף, הוא הגורם להידרדרות המצב הבריאותי ואחראי לתופעת ההזדקנות. היווצרותם בגוף היא בלתי- נמנעת, הם נוצרים כל הזמן, כמעט בכל מקום בגוף, בקצב מסחרר, במהלך התקין של ייצור האנרגיה בגוף, המתבצעת באמצעות חמצן. תהליך חמצון זה, הוא כמו חרב פיפיות: בכוחו לרפא ולהועיל, אך ביכולתו גם להזיק ולהרוס.

נוגדי החמצון
נוגדי החמצון פועלים להאטת התהליכים שגורמים להזדקנות בטרם עת ומגינים מפני הנזק הקטלני של הרדיקאלים החופשיים. הם שולטים בפעילות של טריליוני התאים המרכיבים את הגוף. הם משפחה של ויטמינים, מינרלים, תרכובות כימיות ורכיבים תזונתיים אחרים הפועלים בסינרגיה כדי לשמור על בריאות הגוף ועל חיוניותו, גם בעשורים המאוחרים של החיים. נוגדי החמצון מסגולים לתקוף את הרדיקאלים החופשיים לפני שהם מספיקים לגרום נזק לתאים  ולרקמות. הם כוחות השיטור של הגוף, הפועלים נגד הרדיקאלים החופשיים, נמצאים בכוננות מתמדת מוכנים ומזומנים לנטרל, למגר, לתקוף, להפחית , לשבש,  ולהשבית את פעילות  הרדיקאלים החופשיים בכל מקום בו יהיו, בטרם יזרעו הרס בתאים הבריאים. הנוגדים שולחים איתותים מזהירים לתאים האחראיים על כל פעולות החיים בגוף כמו הזנה, רבייה, חלוקה ועל פעולת מערכת החיסון הממגרת חדירה של פולשים זרים כמו וירוסים וחיידקים.

נוגדי החמצון:

  • מספקים לנו הגנה מפני בעיות נפוצות  האופיניות לתהליך ההזדקנות כמו שבץ מוחי, ומחלות לב.

  • מחזקים את הזכרון ומסייעים בהפרעות קשב

  • מונעים את הזקנות המוח

  • מנטרלים את פעילותם של תאים סרטניים

  • חיוניים ביצור אנרגיה 

  •  מנטרלים הרעלות 

  • מקלים על תסמיני דלקות 

  • מגינים על העור מפני הנזקים הנגרמים לו מהקרינה העל סגולית והאוזון ושומרים על חיוניותו ועל מראה צעיר שלו

  • מגינים על הדנ"א מפני נזקם של הראדיקלים החופשיים

  • ממחזרים ויטמינים נוגדי חימצון אחרים

  •  מחזקים את פעילות מערכת החיסון

  •  מצעירים את תאי המוח 

  • ממלאים תפקיד משמעותי בנטרול השפעת תרופות וחמורים מזהים

  • חיוניים לתפקוד הכבד

  • מונעים קרישי דם

  • מורידים לחץ דם

בגוף פועלים מאות נוגדי חמצון. לחמישה מהם תפקיד משמעותי באופן מיוחד:
חומצה אלפא- ליפואית, וטמין E, ויטמין C, גלוטתיון  וקואנזים   10- Q
בשנים הראשונות  של החיים, כאשר אנו צעירים, הגוף קולט בבירור את האיתותים של נוגדי החמצון ולכן, אנו מתפקדים באופן תקין יחסי.  עם חלוף השנים וכתוצאה מהרגלי אורח חיים מזיקים  ותזונה לקויה.  כמותם פוחתת    והם כורסים  תחת העומס. 

האיתותים שהם מקבלים ומוסרים הופכים למערופלים . כתוצאה מכך  גובר הנזק החימצוני  הנוצר מפעולת הראדילקים החופשיים   מה שמגביר את הסיכוי ללקות במחלות ומה שמאיץ את תהליך ההזקנות. זו הסיבה שעלינו לצרוך את נוגדי החמצון מהתזונה -  מהמזון הצמחי חי   Raw Food  בו הם נמצאים בכמות אדירה , ובזמינות  גבוהה לגוף.  מזון צמחי- חי  הוא המקור העקרי  לנוגדי החמצון.

פרות וירקות טריים ומיציהם,  נבטים, נבטטוים , אגוזים, שקדים, ( לא קלויים) זרעים, שמנים צמחיים, חמאת אגוזים ושקדים, דגנים מלאים מונבטים ( אורז פרא, קינואה, כוסמת)  ובקטניות מונבטות יש שפע של נוגדי חימצון. ניתן להכין שפע של מתכונים, מספקים, ערבים לחיך, קלים להשגה ומהירים להכנה.

צריכתם מהתזונה תמלא מחדש את המאגרים המתדלדלים ותגביר את הסיכוי שלנו במאבק מול האצת היווצרות סמני ההזדקנות. הוכחות מדעיות מראות  שאלה הנזונים מתפריט עשיר מסוגי מזונות אלה נהנים מחיים ארוכים ובריאים יותר. לכל פרי או ירק יש סוגים רבים ושונים של פיטוכימקלים (חומרים המצויים בפגמנטים של הצומח)  שכולם פועלים ביחד ובשיתוף אחד עם השני וכולם מועילים לנו באותה מידה. לכן מומלץ לצרוך מגוון רחב של פירות וירקות. ככל שהצבעים של הפרי או הירק עזים יותר כך כמות נוגדי החמצון שבהם גבוהה יותר. 

חשוב לצרוך מזונות אלו בצורתם הטבעית בה הם מצויים בטבע  חיים ( לא מבושלים) ובשלמותם. כולל  הקליפה והזרעים עד כמה שניתן. הקליפה והזרעים  מהווים מקור  לשפע של רכיבי תזונה  חיוניים, והם יכולים להגביר את פעולת נוגדי החמצון.  


מתכון לדוגמא:

בלוג הRAW FOOD של נירה שניידרסלט קינואה עם נבטי חמניה 
1 קינואה מושרית  ל 24 שעות ( יש להחליף כ פעמיים שלוש את מי ההשריה)
1 גזר קצוץ
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/4 סלק מגורר
1/4 דלורית מגוררת
ג'ינג'ר מגורר
צרור נבטי חמניה

חומרים לרוטב
מיץ לימון, מלח, שמן זית

אופן ההכנה
להכניס  את החומרים לקערה לערבב  ולהוסיף את חומרי הרוטב


בתיאבון!

 

פרק שני: 

מתכון פודניג RAW לארוחת בוקר

2 מנות
12 משמשים מיובשים מושרים ללילה
2 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות
1 כף טחינה מלאה
כפית ג'ינג'ר מקולף וקצוץ
קינמון
1/4 כוס צמוקים

מערבלים  משמשים, טחינה, קינמון, וגינג'ר בבמעבד מזון  עד לעירבוב מלאץ
לצקת את התערובת מעל הצמוקים .
לצנן כשעה במקרר
להתענג !
ניתן לשמור כיומיים במקרר.

קשה  להתעלם בערך התזונתי  הגבוה הנמצא  במרכיבי מתכון זה ובאופן מיוחד בערך הברזל הגבוה הנמצא במשמשים המיובשים.הברזל הוא מינרל חשוב ביותר לצרכי הגוף. יש לו תפקיד חיוני בעברת החמצן לתאים.
ספל משמש מיובש ליום מספקת 48% מהתצרוכת היומית הנדרשת.
ובנוסף, יש כאן  גם טחינה משומשום מלא  העשיר בסידן, חלבון, מגנזיום ונוגדי חמצון. ובל נוותר על נוכחות תפוח העץ המכיל ויטמין C שמסייעת לספיגת רכיבי תזונה אלה.
    


בתיאבון!


פרק ראשון:


מרקי רואו פוד לימים החמים

מרק רואו, קל, משביע, צונן,מרענן , מרווה ו... כמובן מזין,  זה בדיוק למה שאנו זקוקים כדי   לשרוד את עומס החום הפוקד אותנו בתקופה זו. המרק  פשוט ומהיר להכנה ומצרכין קלים להשגה.

מרקי הרואו טעימים באופן מיוחד ומאד מאד פשוטים להכנה. כל מה שנדרש להכתנתם הוא טחינת המרכיבים  בבלנדר בתוספת מים ותבלינים.  המרקים הללו  קלים יותר לעיכול ממזון מוצק, מועילים  באופן מיוחד לאלה עם קשיי עיכול ולאלה המתאוששים ממחלה.

שתיית המרקים תספק לגוף ערכי תזונה חיוניים רבים  ותצרוך אנרגיה מועטה ממערכת העיכול. הארנגיה המשתחררת  תופנה  לריפוי, לאיזון להחלפת תאים ישנים, לבנייה של תאים חדשים, ולהפחתת משקל עודף.

רוב המרקים טובים ביותר לאכילה ביום הכנתם. יש להקפיד על טריותם וטעמם במידה וצורכים אותם ביום למחרת.

בלוג הRAW FOOD של נירה שניידרמרק פטריות
2 מנות
1/2 כוס מים
1/4 כוס  חמאת שקדים
11/2 כוסות פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
כף רוטב סויה טבעי אורגני
מלח ים אטלנט
4 כפות פטריות קצוצות 

לטחון בבבלנדר את  חמאת השקדים והמים.
להוסיף את הפטריות הקצוצות והמלח ולהמשיך לטחון עד לקבלת מרקם חלק.
להוסיף את 4 כפות  הפטריות הקצוצות.

בלוג הRAW FOOD של נירה שניידרבורשט (מרק סלק)
4 מנות

1 כוס שקדים מושרים ללילה ושטופים במי ברז
2 כוסות מים
3 ראשי סלק, מקולפים וחתוכים לפיסות קטנות
1/4 כוס עלי שומר  קצוצים
1 כוס עלי כרוב קצוצים דק
1 שן שום
2 כפות שמן זית

לטחון שקדים ומים בבלנדר.
להעביר דרך שק גבינה לקבלת החלב ולהניח לתוך קערה גדולה.
 להוסיף את יתר המרכיבים לחלב השקדים ולטחון בבלנדר.


מרק אספרגוס קרמי


4 מנות
1/2 כוס אגוזי מלך, משורים ל 2- 3 שעות ושטופים במי ברז
3 כוסות אספרגוס קצוץ ( ללא החלק התחתון הקשה)
2 כוסות מים
3 גבעולי סלרי חתוכים לשלושה שלישים
מלח ים אטלנטי

להניח אספרגוס בקערה גדולה.
לאחד את יתר המרכיבים  לבלנדר וטחון
לצקת את על האספרגוס הקצוץ.

בלוג הRAW FOOD של נירה שניידרמרק גזר וג'ינג'ר
3 מנות
11/2 כוסות גזר קצוץ לקוביות קטנות
1 כף מיסו לבן
1 כפית  ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 שן שום
2 כוסות מים

להניח 3/4 כוס גזר בקערה.
לאחד את יתרת הגזר עם יתר המרכיבים בבלנדר ולטחון  עד לקבלת מרקם חלק.
לצקת את התוכן על הגזר הקצוץ.

בלוג הRAW FOOD של נירה שניידרמרק סלרי ואבוקדו
2 מנות
4 גבעולי סלרי קצוצים
כוס מים
1 אבוקדו קטן,
מיץ מלימון אחד
חופן עלי כוסברה קצוצים
מלח ים אטלנטי

להניח את הסלרי הקצוץ בקערה. לאחד אל יתר המרכיבים לבנדר ולטחון עד לקבלת מרקם חלק.
לצקת מעל הסלרי.

מרק פפיה
2-4 מנות
4 תמרים מושרים ל 20 דקות
4 כוסות פפיה קצוצה ללא הקליפה והזרעים
3 כוסות מים
 1 כוס דובדבנים מגולענים
מיץ מלימון אחד
לאחד את כל המרכיבים לבלנדר לטחון עד לקבלת  מרקם חלק.

מרק מלפפונים, טחינה ונענע 
2 מנות  

1/4 כוס טחינה
4 מלפפונים  חתוכים לקוביות קטנות 
3 כפות עלי נענה קצוצות
מיץ מלימון אחד
מלח ים אנטלנטי

לעבד במעבד מזון טחינה, לימון ומלח.
לצקת לקערה.
להוסיף מלפפונים ועלי נענע.

מרק עגבניות בשני צבעים
3-4 מנות
2 כוסות עגבניות מיובשות מושרות  למשך 3 שעות בשתי כוסות מים
כוס עגביות חתוכות לקוביות קטנות
1 כוס זרעי צנובר
חצי כוס כרישה קצוצה ( החלק הלבן בלבד)
חצי כוס כוסברה קצוצה
מלח ופלפל  לטעם
כף מיץ לימון או ליים
פלפל חריף אדום
3/4 כוס  פלפל אדום קצוץ

לערבב  עגבניות, כרישה , פלפל אדום, מלח, עגבניות מיובשות עם מי ההשרייה ולטחון בבלנדר במהירות גבוהה  עד לקבלת מרקם חלק, להעביר לצלחת הגשה.
לערבב צנוברים, כוסברה מיץ לימון או ליים ומים ולטחון בבלנדר עד לקבלת מירקם חלק, לצקת לתוך תערובת העגבניות בעירבוב מעגלי  איטי  להשגת  אפקט צבעוני כמו שיש (שני צבעים).

מרק תרד
2 מנות
4 כוסות עלי תרד קצוצים
2 כוסות מים
1 אבוקדו
1 כף מיץ לימון
2 כפות עלי בזיליקום טריים קוצוצים
מלח ים אטלנטי
1/4 כפית אגוז מוסקט

מרק תירס
4 כוסות גרגרי תירס טריים ( להסיר מהקלחים)

2 כוסות חלב שקדים *
1 אבוקדו חתוך לקוביות קטנות
2 כפיות בצל סגול קצוץ דק
לעיטור: מעט גרגרי תירס,נבטי חמניה
לאחד את כל החומרים  לבלנדר, לטחון היטב.
לעטר

להכנת חלב השקדים: לטחון בבלנדר  1 כוס שקדים  ו- 3 כוסות מים. להעביר בשק גבינה


לבריאות,
נירה