ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


עבודות חקר בנושא גבינות מעת לימור שוורצמן בהנחיית ציפי קדוש

 

עבודת חקר בנושא גבינות
מאת לימור שוורצמן, קמפוס חיפה
בהנחיית ציפי קשור

בחרתי לעשות עבודה על גבינות בשל המחלוקות השונות כיום בקשר לתרומותיו של החלב ובייחוד של חלב הבקר.
הנני נצר  לדורות של גבנים המייצרים גבינות שונות ומגוונות מאז 1889.
בעבודה זו חקרתי לעומק את תהליך ייצור גבינות,התנאים,ההשפעות,יתרונות, תועלות ואף המחלוקות הנוגעות בנושא.

החלטתי לקחת את העסק המשפחתי בתור מחקר ע"מ ללמוד על שורשי המשפחה, ללמוד על תכונות הגבינה,מהיכן צמחה התעשייה הביתית ותרומתה לאדם ולתזונה הקיימת היום.
ברצוני להעביר מסר שמוצרי חלב הנם בריאים ואף חשובים מאוד לגופנו עוד מינקות. להראות כי הימנעות מחלב ומוצריו מחסירה מגופנו ערכים חשובים שבלעדיהם הגוף אינו יכול להתקיים.
מקום התחקיר נעשה בביתי,במחלבה שממוקמת במושבה בת שלמה.
המעורבים בתהליך העבודה הם משפחתי: אבי זיו, אמי סיגל, ושתי אחיותיי מיתר ומשי.
בעבודה זו אתאר מהי גבינה,היסטורית החלב,על המקום, כיצד מכינים גבינה,את תהליך הפסטור,תוספות שונות,סוגי הגבינות,הערכים התזונתיים של הגבינה ומאמרים בעד ונגד חלב בקר,הסקות ומסקנות בנוגע לחלב. אפרט על חלב ומניעת מחלות שונות,ספיגת הסידן,אלרגיה לחלב ואי סבילות ללקטוז.
לבסוף יופיע סיכום שבו אפרט על תוצאות התחקיר ועל התובנות שלי בנושא חלב ועל השפעתה על האוכלוסייה היום.

לקריאת העבודה לחצו כאן>>