ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


מתכון לשבועות

עוגת גבינה טבעונאית -  raw   /  נירה שניידר


לקראת חג השבועות, להלן הצעה לא שגרתית עוגת גבינה משובחת, מזינה, עתירת מרכיבים טבעיים... ללא גבינה!

נו, אתם בטח שואלים, בשביל מה צריך עוגת גבינה ללא גבינה?

מאי 2012: מתכון לשבועותאנשי רפואה רבים, הן מתחום הרפואה הקונבנציונלית והן מן הרפואה האלטרנטיבית והמשלימה, מגובים במחקרים רבים בנושא, מכירים בקשיי מערכת העיכול האנושית לקלוט, לספוג ולעכל את החלבונים והשומן הרווי המצויים במוצרי החלב, ואף מצביעים על הקשר בין צריכת מוצרי חלב להופעת סימפטומים ומחלות כגון אלרגיות, דלקות בדרכי הנשימה, דלקות אוזניים, אסטמה ועוד.

האמונה הרווחת (הנתמכת ע"י מסעות פרסום ומערכות יחסי ציבור משומנות של בעלי העניין), כי  מוצרי החלב הנם מקור לסידן וחלבון, אינה נכונה, משום שאינה מביאה בחשבון את העובדה כי תכולת הזרחן הגבוהה, בד בבד עם תכולת המגנזיום הנמוכה בחלב, מפריעות לספיגה ולניצול הסידן, ואף גורמות לדילול מאגרי הסידן שמצויים כבר בגוף.

נוסף לכך, חלק מתזונתן של הפרות מורכב מהורמונים, תרופות, חומרי  אנטביוטיקה ורעלים שונים, הניתנים להן דרך המזון או בהזרקה. חלב הפרה גם מכיל את ההורמונים של הפרה, שבחדירתם לגוף עלולים לשנות את המאזן ההורמונאלי הטבעי של הגוף.

בעקבות תהליך הפיסטור  משתנה הרכבו הכימי של  החלב, כך שהחלבונים, השומנים והסוכר הופכים לרעילים ובלתי זמינים לגוף. בנוסף, מתבטלים או מידלדלים ויטמינים ורכיבים תזונתיים אחרים והחיידקים המושמדים בתהליך הפיסטור עוברים תהליכים של פירוק, הגורם ליצירת רעלים.
כל אלו מקשים על תהליך עיכול החלב בגוף, וגורמים ליצירת חומרי פסולת, המעודדים היווצרות  חיידקים.  תסמינים כגון נזלת, שיעול, אנגינה, ברונכיטיס, פריחות  וכו', הם חלק ממנגונני ההגנה שהגוף מפעיל להיפטר מאותם חומרי הפסולת.

לעומת מוצרי החלב, אגוזים וזרעים מכילים כמות משמעותית של חלבונים, סידן, ויטמינים ומינרלים חשובים, הזמינים לגוף  פי כמה וכמה מאלה הנמצאים בחלב הפרה.
אז אחרי כל זה, הנה לכם מתכון מפתיע של עוגת גבינה חלומית וטבעונאית (raw), העשויה מאגוזי קשיו, שקדים, ועוד מרכיבים טבעיים, ללא צורך באפייה.

גם אוהבי עוגות גבינה מושבעים, שטעמו מ"עוגת הגבינה ללא גבינה של נירה", יצאו פעורי פה ופעורי חיך, ובעיקר מופתעים מהדמיון המדהים במרקם ובטעם לעוגה ה"מקורית".

 
עוגת גבינה ללא גבינה

מאי 2012: מתכון לשבועותחומרים לשכבת הבסיס:
2 כוסות שקדים
100 גרם  תמרים ( מג'הול) 
1/4 כפית תמצית וניל
קורט מלח

חומרים למילוי:
3 כוסות אגוזי קשיו מושרים ( ללילה)
1.5 כוסות חלב שקדים
כוס מיץ תפוזים  סחוט טבעי
3/4 כוס אגבה נקטר
כף תמצית וניל
קורט מלח
3 כפות לציטין ( להשיג בחנויות טבע)
3/4 כוס שמן קוקוס ( נוזל)
1 כף אבקת קקאו ( מתוצרת חברת sun line, להשיג בחנויות הטבע)

אופן ההכנה:
במעבד מזון,  לאחד את כל החומרים לשכבת הבסיס, ולאחר מכן, לשטח על תבנית אפייה  עגולה.
להכניס את כל חומרי המילוי, מלבד שמן הקוקוס  והלציטין, לבלנדר, ולערבל בין 3 ל- 5 דקות, עד לקבלת מרקם חלק.
להוסיף את הלציטין ושמן הקוקוס בהדרגה,  ולערבב היטב  עד לספיגתם המלאה.
לצקת את תוכן העיסה על שכבת הבסיס.
להוסיף אבקת קקאו בתנועות עטיפה.
להקפיא לשעתיים ולהגיש.
ניתן לשמור במקרר.

בתאבון וחג שבועות שמח!
נירה שניידר היא יועצת תזונה,  M.A. בתזונה הטבעית, מומחית בריפוי טבעי, מרצה בכירה לטבעונאות (raw food) במכללת רידמן.