ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


חנוכה

 

טיפים ומתכונים לחנוכה מאת רחלי מנור וליה שומרון - פינדר המתמחות בקליניקת תזונה.

דצמבר 2011 : חנוכה 

 צילום: עודד קרני

המתכון הבריא: לביבות סלק, פטה עיזים ונענע
(15-20 לביבות)


רכיבים:
500 גרם סלק
75 גרם פטה עיזים (5%) (חצי חבילה)
2 ביצים (עדיף אורגניות)
1/2 כוס קמח מלא מנופה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 בצל סגול קטן קצוץ
חופן נענע קצוצה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.)
2. קולפים את הסלק, מגררים אותו גס ומניחים במסננת ל 15 דקות (אפשר לשים כוס מתחת למסננת ולשתות את מיץ הסלק שיוצא).
3. לתוך קערה בינונית מגררים את הפטה, מוסיפים את הביצים, את הסלק ואת יתר הרכיבים ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומשמנים אותו קלות, יוצקים מהתערובת בעזרת כף לביבות בגודל הרצוי ומשטחים לגובה של 1-1/2 ס"מ, לא דק מדי ואופים כ 12-15 דקות.
 
והיו מזונותיך תרופותיך סלק
הסלק הוא ירק שאי אפשר להתעלם מקיומו, הצבע שלו מותיר רושם חזק מאוד גם אם לטעמו המתוק מעולם לא נחשפתם. סוג הסלק שאנו מכירים הוא זה הגדל בארץ והידוע בכינויו “הסלק המצוי”, אך בעולם ישנם סוגים רבים של סלק. למשל המוכר ביניהם הוא “סלק הסוכר”, אשר עשיר בסוכרוז ומפיקים ממנו סוכר לבן. בארה”ב משווקים גם סלקים בצבע לבן ובצבע צהוב (Golden Beet).

הסלק, כפי שצבעו עשוי לרמוז, נחשב ל”משקה הדם” הוא טוב למערכת הדם, לאנמיה וללב. הסלק מטהר את הדם, עוזר להורדת רמת הכולסטרול בדם, עוזר להקלה על עצירויות, מרפא את הכבד ועוזר למחזוריות של הוסת אצל נשים. הסלק עשיר בסידן, ברזל, מגנזיום וזרחן והוא מכיל גם ויטמינים מסוג A, B ו C. יש האומרים שבעזרת אכילת סלק ניתן לבחון את רמת הברזל בגופנו, פשוט צריך להתבונן ביציאות: אם הסלק השפיע על צבע השתן, יש לנו מחסור בברזל, אם הסלק השפיע על צבע הצואה, רמת הברזל בגופנו טובה… (בהצלחה).

הסלק כולו נועד למאכל, גם השורש וגם העלים. את העלים אפשר לאכול טריים, חלוטים או מטוגנים קלות עם שמן זית ושום (למי שאוהב). את השורש ניתן לבשל במים, לאדות או לאפות בתנור. על מנת לשמור על ערכיו התזונתיים של הסלק עדיף לבשל אותו עם קליפתו מבלי לפגוע בה. פשוט לנקות טוב טוב את הקליפה ולבשל. כעבור שעה בערך, כשהסלק מוכן, הקליפה תשתחרר בקלות, ללא צורך במקלף.

סלק הולך מצוין עם מוצרי חלב, שילובים מוכרים הם בעיקר עם גבינות חריפות או מלוחות, אך ישנם עוד אינספור שילובים אפשריים, באוסטרליה למשל, הסלק הוא חלק בלתי נפרד מהתפריט. בכל סלט, בכל סנדביץ’ ואפילו אם תזמין המבורגר של מקדונלדס (חלילה וחס), תקבל אותו עם פרוסת סלק.

טיפ תבשלו סלק פעם בשבוע, תחתכו אותו ותשמרו אותו בקופסה במקרר, אפשר לשלב אותו בסלטים, לאכול אותו עם דגנים, להוסיף לכריכים ואפילו לאכול כך סתם והוא מוסיף, לא רק צבע, גם טעם. 


 
עלי זית -Olea europaea  Olive Leaf
משפחה: זיתיים,  .Oleaceae

 עץ הזית הינו רב שנתי והוא נפוץ בכל המזרח התיכון.
 לעץ הזית ישנן יכולות הישרדות ועמידות המאפשרות לו להגיע לעיתים עד לגיל של 2000 שנים.
 עץ הזית מסתדר עם מעט מים, התרבותו אינה דורשת סיוע מצד בעלי חיים אחרים, הוא אינו מייצר חומרים רעילים.
 מלבד השימוש הידוע בשמן, עלי הזית היו בשימוש רפואי משחר ההיסטוריה ברחבי אזור הים התיכון, במצבים של שיעול, כאבי גרון, חום ועוד...
 הפירות- זיתים- משמשים למאכל והעלים בעלי סגולות רפואיות.
 נמצא שהחומרים שבתמצית עלי זית הם אנטי בקטריאליים  Antibacterial ומונעים התפתחות של חיידקים.
 עלי הזית מכילים חומרים אנטי אוקסידנטים  Antioxidant וביו-פלבונואידים. חומרים אלה תורמים לניקוי כלי הדם, בעיקר הנימיים, משומנים ומסוכרים וכך משפרים את מאזן הכולסטרול והסוכרים בדם.
 עלי הזית משמשים כאדפטוגנים- Adaptogen - חיזוק מערכת חיסון, עזרה לגוף להסתגל לשינויים, שיפור ההרגשה הכללית, סיוע להחלים ממחלה, שיפור יכולו הגוף להתמודד עם סטרס.
 עלי הזית Cardiac Tonic-  בעלי השפעה / תמיכה בפעילות הלב.
 Hypotensive  השפעה אנטי עוויתית על כלי הדם.
 Vasodilator  מרחיב כלי דם ומוריד לחץ דם.
 Relaxants  השפעה מרגיעה
 Antiviral   אנטי ויראלי
 Antifungal אנטי פטרייתי
 מרירות עדינה
 בשימוש חיצוני: פצעים, דלקת ופטריות
הידעת כי... שומנים חיוניים?
בשנים האחרונות קבוצת השומנים זכתה ליחסי ציבור לא כל כך טובים. וכתוצאה מכך היום, כמעט כולם רוצים להימנע משומנים בתפריט שלהם ולאכול אוכל דל שומן כאילו שדל שומן זה תמיד דיאטטי... את המיתוס הזה אפשר בקלות לנפץ כשנזכיר לקוראים שבכוס סוכר יש 0% שומן, והיא עדיין לא ממש דיאטטית!

הגוף שלנו חייב שומן, שומן הוא אחד מאבות המזון והוא חיוני לתפקוד התקין של גופנו. אך האם כל סוג שומן הוא חיוני? לא כל סוגי השומן הם חיוניים לנו. המושג חיוני אומר שהגוף שלנו לא יכול לייצר אותן בעצמו וחייב לקבל אותן מבחוץ. חומצות השומן החיוניות נקראות אומגה-6 ואומגה-3, הן משתייכות לקבוצת השומנים הרב בלתי רוויים, אשר לפי ההמלצות אנחנו אמורים לצרוך מהם פחות מ- 10% מסך הקלוריות היומי שלנו.

אומגה-3 -  חומצת שומן מסוג זה הוכחה כבעלת חשיבות רבה באינספור מחקרים: להורדת כולסטרול וטריגליצרידים בדם, להורדת הסיכון לטרשת עורקים ומחלות לב, במניעת גידולים סרטניים, והן מרכיב לתפקוד קוגנטיבי תקין. תפקיד נוסף, ואולי החשוב ביותר הוא מניעת דלקות בגוף.

אומגה 6- היא חומצת שומן רב בלתי רוויה המעודדת תהליכים דלקתיים בגוף (למעט חומצת שומן GLA, שהיא אומגה-6 אך פועלת כנוגדת דלקת)

מנגנון וויסות של המערכת החיסונית ומנגנון הדלקת נעשה, בין היתר, על ידי שמירה של יחס נכון בין אומגה-3 לבין אומגה-6
ההמלצות הן לשמור על יחס של בערך פי 3 אומגה-6 מאומגה-3 בתזונה. המצב כיום הוא שבתזונה המערבית צורכים פי 10-20 יותר אומגה-6 מאומגה-3. מכיוון שכל השמנים הצמחיים כמעט מכילים אומגה-6 בכמויות גדולות ובתעשייה משתמשים בשמנים עשירים באומגה-6, נוצר לנו עודף של אומגה-6 בתזונה לעומת אומגה-3. זוהי הסיבה שלאחרונה שמים הרבה יותר דגש על צריכה של אומגה-3.

כדי לשפר את היחס ליחס הרצוי עלינו קודם כל לצמצם צריכה של אומגה 6, ולהגביר צריכה של אומגה3. איפה נמצא מקורות טובים לאומגה 3?

1. דגי ים הגדלים במים עמוקים כמו טונה, סלמון, מקרל, הרינג וסרדינים
2. אגוזים וזרעים מומלצת במיוחד צריכה של אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים וזרעי צ'יה.
3. שמן קנולה ושמן זית
4. אצות ועלים ירוקים
5. תוספי תזונה אם אין באפשרותנו לקבל אומגה-3 מהמזון, כדאי להשלים את החסר התזונתי הזה על ידי תוספים. חשוב לציין שתוסף שמקורו מן החי, כלומר בשמן דגים, עדיף על תוסף שמקורו מן הצומח.
 

טיפ החודש לכבוד החורף טיפול בהצטננותדצמבר 2011 : חנוכה

מניחים בצנצנת בצל חתוך גס ו 2-3 כפות דבש                                     
סוגרים ונותנים לצנצנת לעמוד מספר שעות (הבצל מפריש נוזלים)
לוקחים מדי כמה שעות שתי כפות של הנוזל שנוצר בצנצנת

לבריאות

 

 
תוסף החודש -  אומגה-3
אומגה-3 היא חומצת שומן אשר חיונית לכל תא בגופנו. מחקרים מוכיחים כי חומצת שומן זו חיונית לתפקוד המוח, למניעת מחלות לב, להפחתת תנגודת הגוף לאינסולין, להפחתת עודף כולסטרול, הפחתת הסיכון לשבץ מוחי, הפחתת שכחותן של מחלות אוטואימוניות ועוד...
כדי להגיע לכמות הדרושה של אומגה-3 בתזונה צריך ממש להקפיד לצרוך כמות מספיקה של דגי ים או לאכול את המקורות הצמחיים בכמות הדרושה וזו משימה לא קלה לרוב האנשים.
לכן, כמעט כל אחד יכול  להעשיר את התזונה שלו בתוסף של אומגה-3 (למעט אנשים המטופלים במדללי דם).
למה כדאי לשים לב כשבאים לבחור תוסף של אומגה-3?
1. רצוי לבחור תוסף של אומגה-3 אשר מקורו בשמן דגים. שמן הדגים מכיל 3 חומצות שומן מסוג אומגה-3: ALA, EPA ו- DHA, חומצות שומן אלה חיוניות לתפקודו של כל תא ותא בגופנו. מקורות מהצומח מכילים רק את חומצת השומן ALA, גוף האדם מסוגל להפוך רק חלק מה-ALA ל- DHA  ו-EPA. לכן, ככל האפשר עדיף לצרוך תוסף שמקורו בדגים.
2. לצורך ספיגה יעילה עדיף להשתמש בקפסולות המכילות נוזל או שמן להבדיל מקפסולות יבשות.
3. לצורך שמירה על איכות חומצות השומן בקפסולות, עדיך לשים לב שהן אינן חשופות לאור השמש. בין אם הקפסולות עצמן אטומות או הקופסה בה הן משווקות.

המינון המומלץ משתנה בהתאם למצב הבריאותי של המטופל. מינון בטוח למרבית האוכלוסייה הבריאה (למעט אלה הנוטלים תרופות מדללות הם) הוא 1000 מ"ג. בכל מקרה של אי וודאות מומלץ להיוועץ ברופא.

מומלץ לשמור את התוסף בקירור.


ספרים רבותי ספרים


דצמבר 2011 : חנוכהכולסטרול הדרך לאיזון ללא תרופות בהוצאת פוקוס

 ד"ר פורמן, רופא אמריקאי ידוע ומומחה לריפוי מחלות באמצעות תזונה נכונה, מתמקד בספר חשוב זה במגפה העולמית של עודף כולסטרול בדם ומציג את גישתו המהפכנית להורדת הכולסטרול בדרך של תזונה מתאימה.
בספר ידידותי ופשוט ליישום זה, ד"ר פורמן מתווה תוכנית פעולה אלטרנטיבית לתרופות ממשפחת הסטטינים. זוהי תוכנית בטוחה ובעלת השפעה ארוכת-טווח המביאה בצדה גם ריפוי מחלות כרוניות אחרות.

באמצעות הספר תלמדו כיצד יכולה תזונה נכונה לסייע לכם:
• להפחית את רמת הכולסטרול הרע
• להוריד את לחץ הדם
• לשקם עצמכם לאחר מחלת לב
• למנוע התקפי לב
• להיפטר ממחלות כרוניות אחרות ולזכות בחיים ארוכים ובריאים

הספר כולל מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה ותוכנית תפריטים מגוונת לשבוע ימים.

"מזה 15 שנה אני מלווה מטופלים באופן פרטני וקבוצתי במשנה דומה לזו שמתוארת בספר זה על-ידי ד"ר פורמן ומשיג איתם תוצאות מצוינות. עם זאת, מרבית הישראלים עדיין לא מודעים למסר חשוב זה".
ד"ר דן קרת, מתוך ההקדמה לספר.

ד"ר ג'ואל פורמן הוא רופא אמריקאי, מומחה ברפואת משפחה, הבקי במניעה ובריפוי של מחלות באמצעות שיטות תזונתיות וטבעיות. הוא בוגר בית-הספר לרפואה של אוניברסיטת פנסילבניה ומלמד רופאים וסטודנטים לרפואה את רזי התזונה הבריאה.


 
פתגם בנושא בריאות - בריאות על פי הרמב"ם:

ב -  בולם
ר -  רוגזו
י -   ימעיט
א -  אוכלו
ו -   ויגביר
ת -  תנועתו

 

דצמבר 2011 : חנוכהכנסים והשתלמויות בחודש זה
פסטיבל NoMind 22-24/12 בחנוכה
על חוף ים המלח מתקיים לו הפסטיבל בפעם ה-13. האירוע הזה משלב סדנאות עם מגוון מנחים, עם דגש על ריקוד, יוגה, ומדיטציה אקטיבית. בנוסף למשתתפים ספא חינם, בריכה, חוף ים פרטי ואוכל.
תוכן ומנחים:
• שיר סופר - צלילים מרפאים אובר טונים
• אור קורן - תטא הילינג, צ'יקונג, שיאצו וקערות טיבטיות
• אריאלה וילק - פסיכודרמה  ומדיטציה
• ז'ייוואני - מדיטציה.
• חגית אלמקיס - סדנאות כתיבה
• רווית יסעור - תדרים בתנועה
• יובל דרור - מוזיקה ותנועה
• טובה אלדד - תנועה מהנשימה, ריקודי בטן, גבר- איש
• שי משיח - תאטרון פליבק, הרגש השכל והיצר
• אביב שטרית - דרך האהבה, טקס פתיחה, שביל מלאכים, פנג שוואי
• וולדה ששה -חיבור אל עולם התיקשור, יצירת שפע, זכרונות גלגולים, ריפוי די.נ.איי
• מיכל דון - המגנט, מערת החשק, נשים
• ענת בן קיקי - הילינג קולור
• שלמה אוסדון - ניקוי רעילים, לאכול בריא, פעילות בוקר-יוגה נשימות פלאטיס
• יולי ביילין - כוחות קוסמיים להצלחה, בעזרת השם שלי, סוד ההרזיה והבריאות, קלפי יצירה קבליים
• דפנה - סדנת ניה
• קריסטינה בר סלע - - מחשבה מיצרת מציאות,  הונה-מציאת זוגיות
• רישי - נשימות,  Chackra Breathing
• אור זהר - קבלת שבת
• עופר רוזנטל - סדנאות ליליות בספא לאור נרות

לפרטים נוספים:
http://www.nomind.co.il