ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


טיפים לשיפור העיכול- מאת דיאנה בוטבה גרטנר


טיפים לשיפור העיכול


מאת: דיאנה בוטבה גרטנר, סטודנטית בקורס קליניקת איורוודה

אש העיכול או אגני הוא אחד היסודות החשובים באיורוודה. הוא מתקשר ישירות עם היכולת שלנו לעבד את כל תחומי החיים כולל אוכל, חוויות, זכרונות, רשמים חושיים. אגני
אחראית על קליטת חומרים מזינים, חיוניים ושריפת חומרי הפסולת.

אם Agni שלנו היא חזקה, אנחנו מסוגלים לעכל את המזון ביעילות ובקלות. מצד שני, אם אגני חלשה, הגוף שלנו לא מעכל היטב, נוצרים משקעי אמה, רעילים השוקעים עמוק בתוך התאים שלנו.

על פי האיורוודה, אגני חזק מוביל לבריאות, ואגני חלש מוביל להצטברות אמה תוך הידרדרות איטית של הגוף, ובסופו של דבר המחלה. חוסר היכולת לעכל רגשות מייצר רעלים בדיוק כמו המזון הלא מעוכל.

שמירה על עיכול טוב חשובה כדי למנוע היוצרות רעלים (אמה) בגוף, ולבנייה התקינה של הרקמות.

אנחנו יכולים לאכול את הדברים הכי בריאים, אך אם הם לא מתעכלים כראוי הם יכולים להפוך לרעל.

 

להלן טיפים לשיפור העיכול:

1. אכילת פרוסת ג'ינגר טרי עם לימון ומלח סלעים לפני הארוחה.

2. לא לתשות לפחות חצי שעה לפני האוכל, לא לשתות בזמן האוכל (אם מאוד צמאים, אז כמה לגימות של מים חמימים).

3. לאכול מזון מבושל, חם, לח וקל לעיכול.

4. לשתות במהלך היום תה של זרעי כמון, שומר, כוסברה וגינג'ר.

5. לאכול כל פעם ארוחות קטנות.

6. לאכול רק לאחר שהארוחה הקודמת עוכלה.

7. לא לאכול לפני השינה (לפחות שעתיים).

8. להוסיף לבישול תבלינים כמו הינג, כמון, זרעי כוסברה, ג'ינג'ר.

9. נטילת צמחים כמו טריפלה, פיפלי, אמלקי (רק בתאום עם מטפל).

10. לעיסה מרובה של כל ביס בזמן האוכל.

11. צום.

12. טעם החמוץ.