ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


הידעת כי?...


הידעת כי?... אפשר להכין אוזני המן ביתיות- בריאות יותר!

חג הפורים נמצא ממש על סף דלתנו וכל מאפיה שמכבדת את עצמה נמצאת כבר עמוק בתוך הכנת אוזני המן. כבר לפני שבועיים ניתן היה להיכנס לכל מאפיה או קונדיטוריה ברחוב ולמצוא אוזני המן טריים וריחניים בשלל מילויים החל מהפרג המסורתי ועד למילוי קרם פטיסייר מתוק עם פצפוצי שוקולד. אין ספק שאין זה חג אמיתי ללא הממתק המאפיין אותו. כמו הסופגנייה לחנוכה כך אוזני המן לפורים ואיך אפשר להעביר את החג מבלי לטעום לפחות אחד מכל סוג!?

כאן מתחילה הבעיה, שהרי אוזני המן אינם בדיוק דלי קלוריות וזאת מבלי להתייחס למילויים העשירים השונים. מעבר לקלוריות מה עם הקמח הלבן, החמאה והסוכר הרב שנכנס לאוזן המן אחת תמימה וקטנה?

אפשר להיות יצירתיים, פעילים ולקחת את החג לידינו. ניתן לקחת אחריות גם על המאכלים שאנחנו מכניסים לגוף שלנו בחג זה, הרי שאנו משתדלים כל כך במשך כל השנה לאכול בריא ומאוזן, אין שום סיבה שעכשיו נרגיש אשמים על כל ביס.

כמובן שאין כל רע בלאכול אוזני המן מסורתיות, קנויות או אפילו מוכנות בבית, אולם הדגש הוא באיזון. לא להיסחף, להשאיר גם לאחרים. אופציה חלופית לקניית אוזני המן היא אפייה ביתית. ניתן בהמשך מספר אופציות שניתן ליישם אותם בהכנת אוזני המן בבית, אם בוחרים לעשות זאת, כאופציה חלופית ומעט בריאה יותר.

  • הדבר הראשון שאפשר לעשות הוא להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא.
  • אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר חום או בדבש או מולסה. (אפשר גם להפחית בחצי את כמות הסוכר, המילוי מספיק מתוק ככה שאין צורך בכל הסוכר הזה.)
  • אפשר למצוא מתכון שבו משתמשים בחלבון הביצה בלבד. (יש רבים כאלה.) אפשרות נוספת היא להשתמש ביוגורט במקום ביצים בכלל.
  • אפשר להכין אוזני המן מעט קטנים יותר עם מעט פחות מילוי.
  • יש למצוא מתכונים המשתמשים בשמן קנולה במקום חמאה.
  • וותרו על המילויים העשירים, העדיפו מילויים מסורתיים כמו תמרים עם אגוזים או פרג עם אגוזים.

הכי חשוב שתהנו מהחג, התחפושות ובעיקר מהאוכל. בתיאבון.

שיהיה חג מתוק, טעים ובריא!

מתכון לדוגמא:

1/2 קילו קמח מלא

3/4 כוס שמן קנולה/תירס/סויה

1/2 גביע או גביע שלם יוגורט רזה

3 כפות סוכר חום

שקית אבקת אפיה

מערבבים את הקמח ואבקת האפייה מוסיפים את יתר המרכיבים ולשים לבצק חלק. מרדדים על משטח מקומח וקורצים עיגולים בגודל שרוצים. ממלאים ואופים כ-25 דקות בחום בינוני.

*מתוך אתר DOCTORS.CO.IL