ביה"ס לרפואה טבעיתבית הספר לרפואה סיניתביה"ס לתרפיות מגעלימודי פסיכותרפיה הוליסטיתבית הספר לאימון הוליסטי (קואצ'ינג) ו-NLP בית הספר לקורסי המשך למטפליםחטיבת לימודי רפואה מערבית ומדעיםסגל ההוראה
טיפול בתפישת המטאיזם™קורסי הכשרה והסמכה מקצועית

בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


צמח החודש: זנגביל


צמח החודש: זנגביל (ג'ינג'ר)

מוצאו של הצמח באסיה. ג'מייקה נחשבת לאחת מספקיות הג'ינג'ר הגדולות בעולם. ברפואה צמח החודש: זנגבילההודית המסורתית (איור-ודה), היה הג'ינג'ר מוכר במשך אלפי שנים. בתקופה קדומה מאד הגיע הצמח לסין ולרפואה הסינית המסורתית, ולבסוף הגיע למערב. הוא מקובל מאד כתבלין וכירק מאכל במטבח האסייתי על גווניו, ובהתמדה הוא חודר גם למטבח המערבי.

סגולותיו הרפואיות, הן המסורתיות והן המבוססות מחקרית, רבות.
משתמשים בשורש בצורות שונות- טרי, מיובש, מיובש ומסוכר, כסירופ, כשמן אתרי וטחון.
טעם: חריף עוקצני ומרענן
חלק בשימוש: שורש שצבעו חום תכונתו האנרגטית: חם ויבש 

  פעילות רפואית
עיכול - מגביר תיאבון, מוריד גזים, מוריד בחילות, מסייע בעיכול רעלים, משכך כאבי בטן, עוצר שלשולים.

מחזור הדם - ממריץ את הלב ומשפר סירקולציה, מוריד בצקות, אנטי-דלקתי, שימושי מאוד בדלקות פרקים.

מערכת העצבים - ממאזני הואטה הראשיים, משכך כאבים וממריץ את המערכת העצבית.

מערכת הנשימה- מכייח, מסלק ליחה, שימושי בסינוסיטיס, שיעול ואסטמה.

מערכת המין - מעורר חשק מיני.

אין להשתמש בזנגביל לאנשים הסובלים מחום (כללי, לא כתוצאה משפעת)

ובמצבים של: אנמיה, צרבות, חום, הריון, כיבי קיבה ומעיים, צריבה בשתן או במקומות אחרים.

אז מה עושים כשלא מרגישים טוב כל כך...?

  • מגרדים שורש זנגביל, מוסיפים על זה מים רותחים, מוסיפים  דבש וושותים כתה.
  • להשפעה נוגדת דלקת עדיף את הצורה היבשה של השורש: חליטה של כף שורש זנגביל יבש בכוס מים רותחים. להניח להתקרר ולשתות.
  • כסירופ נגד שיעול, ליחה ומחלות דרכי הנשימה: מבשלים 100 גר' שורשים כתושים בליטר יין שולחני מתוק ומסננים. לשתות 3 כפות משקה ביום.
  • לטיפול בהצטננויות ולהפגת גזים: לחלוט 21 כפית זנגביל טחון ו 21 כפית קינמון בכוס מים רותחים, להמתיק בדבש, להשהות כ - 3 דקות ולשתות

סלט צנון וג'ינג'ר

 

2-3   צנונים - בינוניים ומלאים לא מרירים

 

מיץ לימון - מלימון אחד

 

זנגביל - 2 ס"מ

 

4 בצל ירוק - קצוצים דק-רק החלק הירוק והיפה

 

מלח ים

 

פלפל שחור - גרוס גס בנדיבות 

2
  כפות שמן שומשום

 

אופן ההכנה:

מקלפים את הצנונים ומגרדים על מגרדת דקה. סוחטים מהם את המיץ ומשתמשים רק בבשר הצנון לסלט. מגרדים את הג'ינג'ר על מגרדת דקה וסוחטים את הבשר המגורד. אוספים את המיץ שנשאר ומשתמשים רק בו לסלט. מערבבים את מיץ הלימון, מיץ הג'ינג'ר, המלח והפלפל השחור. מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ ומערבבים בעדינות מוסיפים את שמן השומשום, מנערים קלות ומגישים.

 

פטנט: במתכון זה ניתן להשתמש גם בקינואה שחורה שהגיעה עכשיו לחנויות האורגניות. מתפיחים אותה במים כחצי שעה ואז קולים את הקינואה בשמן למספר שניות. מוסיפים אותה לסלט והיא מתפצלחת בפה ומהווה ניגוד מצויין לרכות של הצנון המגורר. לאנשים שאוהבים מתיקות- ניתן להוסיף 1 כף מחוקה של סוכר דמררה לרוטב.