בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


תזונה טבעית- פירוט הקורסים


פירוט הקורסים במגמה לתזונה
הקורסים מוצגים לפי הנושאים: תזונה, רפואה מערבית, רפואת צמחים


פירוט הקורסים בתזונה וצמחי מרפא
(הקורסים לפי סדר א'-ב')

תזונה טבעית- פירוט הקורסים
אתיקה מקצועית
הסדנה הינה חובה לכל הסטודנטים במכללה. עיקרה, לימוד של דרכי ההתנהלות של המטפל עם המטופל, לשם שמירה על מוסר ומידות טובות בתהליך הריפוי.

היבטים בתעשיית המזון וטוקסיקולוגיה של המזון
תעשיית המזון הפכה לחלק בלתי נפרד מחיינו ולנתח נכבד במזונות היומיומיים שאותם אנו צורכים. הקורס יתמקד בטכנולוגיות המזון העיקריות בהן מעובד המזון והשלכתן על הערך התזונתי של מזונותינו. כמו כן יעסוק הקורס ברעלנים טבעיים שבמזון, ברעלים סינתטיים ואחרים המצויים במזונות מעובדים או משומרים (כמו חומרי שימור וצבעי מאכל),  ועוד. הקורס יסקור את השפעתם של חומרים אלה על בריאות האדם ואת הדרכים להתגונן מפניהם.

השמנה והרזייה - היבטים וגישות
בקורס יידונו הגורמים השונים להשמנה ולעודף משקל, וכן הגישות התזונתיות השונות המטפלות בנושא. הקורס יעסוק גם בגישות חדשניות כמו התאמת דיאטת הרזייה אישית לפי סוג הדם, דיאטה ללא דיאטה ועוד.

התמחות בתזונה (סטאז') בקהילה ובמעגלי החיים
תכנית ההתמחות בקהילה בתחומי תזונה הינה תכנית ייחודית למכללת רידמן והיא נערכת במסגרת קליניקת התזונה בשנה ג'. 
מטרות ההתמחות:
א. הקניית מיומנות וידע מעשי בתחום התזונה.
ב. התנסות בייעוץ, טיפול והדרכה בתזונה בקרב קהלי יעד מגוונים בכל מעגלי החיים: ילדים, נוער, נשים, אוכלוסייה מבוגרת, נכים, נגמלים מסמים, ואחרים.
ג. רכישת ידע ומיומנות במתן ייעוץ, תמיכה וטיפול תזונתיים לקשת רחבה של מצבים פיזיולוגיים, מחלות וסימפטומים.
ד. התנסות בהיבטים נוספים של תחום התזונה: הרצאות, סדנאות והדרכות קבוצתיות ופרטניות.
ה. הכנת פרויקטים לקידום בריאות  בעמותות, ארגונים ומוסדות בקהילה, שעשויים להוות מקומות עבודה פוטנציאלים לסטודנטים עם סיום לימודיהם.
ו. העמקת המעורבות של הסטודנטים במכללת רידמן בחיי הקהילה, בה הם חיים ולומדים, ברוח התפיסה של רידמן: Healing Ourselves - Healing the Planet.

כל תכניות הסטאז' במסגרת קליניקת התזונה: [סטאז' בקהילה, סטאז' במעגלי החיים] הן בליווי צמוד  של מרצות בכירות עם ניסיון קליני עשיר המעניקות הדרכה, סופרויז'ן ותמיכה מקצועית לאורך כל שנת הסטאז'.

סטאז' קליני בסופר-פארם
לראשונה בישראל החל משנת 2011, הסטודנטים יכולים לבחור לבצע חלק מהסטאז' הקליני במחלקות הטבע שברשת הסופר-פארם. זאת בעקבות הסכם בלעדיות שנחתם עם המכללה שמאפשר לסטודנטים לקבל שכר על הסטאז'. לסטודנטים ניתנת אפשרות להישאר מועסקים בשכר מלא בסיום הסטאז' לתקופה נוספת של עשרה חודשים ובתמורה יקבלו בונוס של 2,500 ¤ על הארכת החוזה.
שיתוף פעולה זה מראה את ההערכה לסטנדרט האקדמי הגבוה של הלימודים במסלול לתזונה ונטורופתיה וליכולת המקצועית של הסטודנטים שכבר בשנה ג' זוכים לעבודה מוסדרת בתחום העניין של הכשרתם, וזאת ברשת הפארם והרוקחות הגדולה בישראל.

טיפול תזונתי במחלות נפוצות ובמצבים פיזיולוגיים שונים
הקורס יכלול, בין היתר, את הנושאים הבאים: תזונה למצבים פיזיולוגיים שונים, בריאות וחולי בקרב אוכלוסיות שונות (תינוקות, ילדים, גיל ההתבגרות, נשים, גיל הזהב), טיפול במחלות נפוצות וגישה תזונתית למגוון רחב של סימפטומים כמו: מחלות מפרקים, טרשת נפוצה, כאבי ראש, מתח קדם-וסתי, בעיות עיכול שונות, עייפות כרונית, ועוד.

ימי עיון, השתלמויות והרצאות שונות בנושאי תזונה ותוספי מזון
הרצאות העשרה על חידושים בעולם תוספי המזון ותחומים אחרים ברפואה משלימה יינתנו בחופשה בין  הסמסטרים או בחופשת הקיץ או במהלך שנת הלימודים.

מבוא לתזונה נבונה
קורס הנותן את יסודות מדעי התזונה הקלינית: אבות המזון, מסלולים מטבוליים בסיסיים, משק האנרגיה בגוף, משק הנוזלים בגוף,  ותזונה במעגלי החיים השונים ובמיוחד בגיל השלישי.

ניקוי ושיקום הגוף
הקורס יכלול סקירה של  מערכות ההפרשה השונות וחשיבותן של דיאטות ניקוי שונות כמו: צום, צומות מיצים; דיאטות ממזון חי; ניקוי לימפטי, ניקוי באמצעות נשימה, הידרותרפיה ועוד.

עבודות גמר בתזונה ובנטורופתיה (תיזות)
כל סטודנט חייב בהגשת עבודת גמר (תיזה) כתובה, אם במסגרת לימודי התזונה (בסוף השנה השלישית) ואם במסגרת לימודי נטורופתיה (בסוף השנה הרביעית). הנושאים ייקבעו בתיאום עם מרכזי המגמות.

 
עקרונות בפילוסופיה ובתזונה סינית
בקורס זה  תילמד הפילוסופיה הסינית המבוססת  על מושגי היין והיאנג וחמשת האלמנטים, המייצגים איכויות משלימות ויוצרות איזון. הפרת האיזון מביאה לשינויים ביוכימיים, הורמונליים, נפשיים ואנרגטיים הגורמים למחלות. הקורס יתמקד בפילוסופיית הבריאות על פי הרפואה הסינית, באנרגטיקה של המזונות, בהשפעת המזונות על האיברים השונים והאיזון הנכון ביניהם. הקורס ייתן כלי טיפולי חשוב בתזונה סינית.

קורסי העשרה
בכל שנה יתקיימו קורסי העשרה באחד ו/או ביותר מהתחומים הבאים: יוגה, טאי צ'י, צ'י-קונג וקורסים אחרים. סטודנטים בארבע שנות לימודיהם חייבים להשתתף לפחות באחד מהקורסים המוצעים באותה שנה, כחלק מחובותיהם. קורסים אלה ירחיבו דעת בנושא ההבנה של קשרי גוף-נפש.  סוגי הקורסים יכולים להיות שונים משנה לשנה, ושונים מקמפוס אחד לשני.

קליניקת תזונה
קורס זה מהווה את מסגרת ההכשרה המקצועית בתחום התזונה הטבעית והוא עוסק  בהכשרה, בטיפול ובייעוץ תזונתי במגוון מחלות ומצבים פתולוגיים. תכני הקורס כוללים: תקשורת בין-אישית, תשאול, אבחון, הכנת תכנית טיפולית, הרכבת דיאטות שונות לפי צרכים פרטניים והתנסות מודרכת בקליניקה. הקורס יעשה אינטגרציה של כל החומר הנלמד: תזונה, רפואה מערבית, צמחי מרפא ותוספי מזון.
במסגרת קליניקת התזונה ידרשו הסטודנטים לעמוד בדרישות תכנית ההתמחות כמפורט בסעיף התמחות בתזונה (סטאז') בקהילה ובמעגלי החיים.

תורת המזון הטבעי בגישה הוליסטית
סקירת קבוצות המזון הטבעי: דגנים, קטניות, ירקות, פירות, "שמנים שמבריאים" ו"שמנים שהורגים", מזונות מן החי ועוד. כמו כן יושם דגש על מזונות בריאות כמו: מוצרי סויה, מוצרי הדבורה (דבש, פרופוליס, פולן, ארס הדבורה ועוד), צמחי תבלין ומזון אורגני, מוצרי מזון מהונדסים, ועוד.
הקורס כולל סיור מודרך באחד מהמקומות הבאים: במכוורת ובמשק אורגני , השתתפות בסדנת בישול במטבח טבעי ולימוד שיטות בישול שונות.

תזונה אורתומולקולרית
הקורס יעסוק במשלימי תזונה ושימושם במצבי חולי ובריאות: ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו, חומצות שומן חיוניות, אנזימים ועוד.

תזונה, בריאות וחולי
הסיבות העיקריות להיווצרות מחלות כרוניות ב"חברת השפע" (סרטן, סוכרת, מחלות לב, אלרגיות, אוסטיאופורוזיס, מחלות מפרקים, טרשת נפוצה  ויתר לחץ דם), והטיפול הטבעי בהן.

 
תזונת נשים הרות, תינוקות, ילדים ונוער
קורס  העוסק בתזונת נשים בהיריון, הנקה, גדילה והתפתחות של תינוקות וילדים, צרכים תזונתיים של תינוקות וילדים כולל פורמולות, טיפול תזונתי במחלות ילדים שונות, תזונה לגיל ההתבגרות, הפרעות אכילה והשמנת ילדים.

רפואת צמחים מערבית- פיטותרפיה (PHYTOTHERAPY)
הקורסים הינם בפיקוח אקדמי של שרון קוצר Dip. Phyt. MNIMH
הקורסים יתמקדו בצמחי מרפא מערביים בגישה ההוליסטית, משפחות צמחים חשובות, דרכי עיבוד ושימור של צמחי המרפא, הכרת צמחי המרפא על כל חלקיהם, החומרים הפעילים בצמח, שימושים קליניים במיצויים שונים (טינקטורות, שמנים ארומתיים וסירופים), שימוש בחלקים היבשים של הצמח (כמוסות או טבליות), חליטות, משחות ועוד. במהלך הקורס יתקיים סיור חובה להכרת צמחי מרפא הגדלים בישראל.