בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


מזון צמחי חי/ ויקטוריה ב?ו?טנקו?. הוצאת פוקוס, 2010


מזון צמחי חי / ויקטוריה ב?ו?טנקו?. הוצאת פוקוס, 2010

מזון צמחי חי/ ויקטוריה ב?ו?טנקו?. הוצאת פוקוס, 2010
ספר חשוב ומרשים זה מחזיר אותנו אל האמת הטמונה בטבע. במקרה של תוכני הספר המדובר במזונו של האדם ושל בעלי החיים.
כבר בספר בראשית, כאשר על פי האמונה היהודית העולם היה בחיתולי בריאתו, האלוהים מצהיר שמזונו של האדם וגם של כל בעלי החיים הוא פרי העץ ועשב השדה. על כך מצינו בספר בראשית (א, כט-ל):
ויאמר א?ל?ה?ים הנה נתתי לכם את כל עשב ז?ר?ע? ז?ר?ע אשר על פני כל הארץ ואת כל העץ אשר בו פרי עץ ז?ר?ע? ז?ר?ע לכם יהיה לאכלה. ולכל חית הארץ ולכל עוף השמים ולכל רומש על הארץ אשר בו נפש חיה את כל ירק עשב לא?כ?ל?ה ויהי כן."
והנבון שבקוראים ישאל, ואולי גם ירים גבה, שהרי היהדות מתירה למאמיניה לאכול בשר? על כך אני יכול לומר שאם זה נכון, תחילת הדרך שהתיר האלוהים לאדם ולחיות השדה לאכול בשר היה רק לאחר תקופת נ?ח. על כך אומר אחד המדרשים: "מאז שנ?שחת האדם (בתקופת נ?ח) התיר לו הקדוש-ברוך-הוא את הבשר לא?כ?ל?ה". אבל אם נעמיק במקרא נגלה שהקדוש-ברוך-הוא לא היה שלם עם כך שהתיר לאדם ולחיות השדה לאכול בשר. על כך מצינו בחזון אחרית הימים של הנביא ישעיה, שאפילו האריה – מלך החיות – שהבשר הוא מזונו העיקרי, יחזור אל הצמחונות: "... ואריה כ??ב?ק?ר י?אכ?ל ת??ב?ן" (ישעיה יא, ז).
הקדמה – אולי ארוכה – זו, מחזקת את תוכניו של הספר שבעניינו: "מזון צמחי חי" – "Raw Food" – כשם הספר באנגלית, הוא מזונו האידיאלי של האדם. . 
כותרת המשנה של הספר "חשיבותו לריפוי ולמניעת מחלות". ואכן כך הדבר. ההתעוררות האוניברסלית לחזור לאכול מזון צמחי חי (דהיינו, כמות שהוא – ללא בישול) הוא עיקרו של תוכני הספר.
מחברת הספר: ויקטוריה בו?טנקו? (סופרת ומרצה מארצות הברית) מגישה בצורה מעניינת ומרתקת את יתרונותיו של המזון הצמחי החי. בשמירת הבריאות והריפוי שורה לא קטנה של מחלות. ההגיון הבריאותי הוא בסיס תוכני הספר: כאשר אדם ניזון ממזון צמחי חי נשמרת בריאותו. אם יש לו בעיה בריאותית כזו או אחרת והאדם עבר לתזונה על בסיס זה, גופו מרפא את עצמו.
אמת ונכון. קשה בעולמנו המודרני החשוף לפיתויים קו?לינריים בערוצי התקשורת השונים (רדיו, טלוויזיה, עיתונות, אתרים באינטרנט, ועוד) שלא להתפתות למזונות קלוקלים ולהכללת מזונות מן החי בתפריט. המנטרה הקלוקלת ש"בשר במזון חשוב לשמירת הבריאות" (ועוד מנטרות דומות), אין בו ולו כל צידוק מדעי-בריאותי-רפואי אחר. אני יכול להעיד על עצמי, כמי שהתנסה בסדנאות של עשרה ימים על מזון צמחי חי, אמת ויציב. לא קל לחיות על מזון צמחי חי בלבד. אני יכול לומר זאת מניסיוני, שההרגשה מלאת חיו?ת, ובעיות בריאותיות כאלה ואחרות נעלמות כלא היו. אבל חשוב ביותר שהקורא ירחיב דעת בנושא זה ויטמיעו בין תפריטי מזונו – ככל שניתן –  את הפ??רות יקצור בהקדם.
מכיוון שלא פשוט להכין מתכונים ממזון צמחי חי, מחברת הספר מזכה את הקורא בשורה ארוכה של מתכונים המבוססים על מזון צמחי חי. כולם טעימים, נאים במראם, והעיקר – בריאים ומבריאים.
ספר זה חובה שייקרא ויימצא על מדף הספרים של כל בית שוחר בריאות.
ותודה להוצאת פוקוס על שהשכילה לתרגם ולהוציא לאור ספר חשוב זה.

 

במידה ומישהו מעוניין לרכוש את אחד הספרים שנסקרים באתר מכללת רידמן, והספר אינו נמצא בחנויות הספרים, מומלץ לפנות ישירות להוצאה לאור. אצלם בודאי יימצא הספר המבוקש.