בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


קורס מדריכי Raw-Food נפתח ב- 6 במאי

 

Raw Food

קורס קולינרי להכשרת מדריכים נפתח בחיפה - תבלין טבעי ומעורר לקריירה שלכם

הצטרפו אל קורס שכולו הנאה קולינארית עשירה בטעמים מפתיעים, והוסיפו לסל המקצועי שלכם ידע ייחודי ומרתק וכלי קליל ויישומי להכנה בבית ולשיפור תזונת המשפחה.

Raw-Food: מזון צמחי חי - הוא מזון העל, עתיר בערכי תזונה חיוניים וזמינים המספקים את כל צרכי הגוף. ניתן להכין ממנו שפע של מתכונים פשוטים, קלים להכנה וטעימים להפליא, המזון מלא חיות, בעל כוח ריפוי ובכוחו "להעיר את הגוף לחיים".

הקורס ישלב חומר עיוני מקיף ומעמיק הסוקר את עקרונות ה- 

Raw Food ומסביר את חשיבות מזון זה לבריאות ומדוע הוא נחשב למזון המתאים ביותר לגוף האדם. במהלך הקורס תוכלו לצפות בהדגמת מגוון עשיר של מתכונים ערבים לחיך ולהתנסות בהכנתם באופן מעשי בפני תלמידי הכיתה. הקורס יצייד אתכם בכלים מעשיים יישומיים לעקרונות ה Raw Food שישמשו אתכם הן באופן אישי והן ככלי טיפולי.

תאריכים ושעות

קורס מדריכי Raw-Food נפתח ב- 6 במאי
מה- 6/5/2011 עד ה- 10/6/2011, סך הכל 6 מפגשים. הקורס יתקיים בימי ו' בין השעות
8:30-12:00.

 

מחיר הקורס:
2,100 ש"ח


דיפלומה
מסיימי הקורס יקבלו תעודת מדריך קולינארי ל -
Raw- Food בהסמכת מכללת רידמן.



מנחת הקורס
קורס מדריכי Raw-Food נפתח ב- 6 במאי נירה שניידר  - .M.A בתזונה הטבעית, מומחית ל

Raw Food
 בעלת ניסיון רב בריפוי ליקוי בריאות ועודף משקל דרך ניקוי גוף ותזונה נכונה. מומחית בהתאמת תוכנית תזונתית אישית לכל אנדיבידואל. עובדת באמצעות תוכנית תזונה יחודית שאותה למדה ובה התמחתה בזמן שהותה בקלפורניה מהרופא הנודע דר' ברנרד מלצר, הרופא הקונבנציונאלי הראשון בקלפורניה שפיתח קלניקה לרפואה מונעת דרך שינוי הרגלי תזונה והרגלי אורח חיים. במקביל עבדה עם לקוחות רבים ומרוצים בסאן – דייגו ובלוס אנג'לס בקלניקה פרטית שלה. כיום, בעלת קלינקה בנירית (ליד כפר- סבא) ובת"א. מטפלת ביחידים, זוגות וקבוצות. מארגנת סדנאות לניקוי גוף מרעלים.

מתכון לדוגמא ממטעמי ה- Raw-Food, באדיבות נירה שניידר:

כדורי חלבה     15 כדורים

11/2 כוס שקדים ( לא קלויים)קורס מדריכי Raw-Food נפתח ב- 6 במאי

1/2 כוס טחינה גולמית

3 כפות דבש

כפית תמצית וניל

כף  אבקת קקאו אורגנית (ניתן להוסיף לפי טעם)

לערבב את השקדים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק

להוסיף טחינה, דבש, וניל ואבקת  קקאו  ולהמשיך לערבל עד לקבלת מרקם שלא נדבק לידיים

ליצור כדורים  ולהנות !

חג הפסח חג האביב: להעיר ולהאיר את הגוף לחיים - קראו מאמר מאת נירה שניידר

 

תכנית הקורס
הקורס כולל שישה מפגשים, בני שלוש וחצי שעות כל מפגש, סך הכל: 28 שעות. מפגשי הקורס יכללו חומר עיוני, צפייה והתנסות מעשית בהכנת מתכונים ורכישת מיומנויות בסיסיות של המטבח הצמחי

חי.

החומר העיוני

שיעור ראשון: מזון צמחי- חי המזון הנכון לאדם

תזונה מהי?

ההתאמה בין מרכיבי המזון הצמחי - חי לבין המבנה האנטומי, המערך הפזיולוגי והמבנה הביוכימי של גוף האדם

האנזימים – יתרונם וחשיבותם בתזונת המזון הצמחי - חי

שיעור שני: השפעת המזון הצמחי - חי על איזון יחסי בסיס חומצה בגוף

איזון בין בסיס חומצה בגוף כתנאי מהותי לשמירה על בריאות תקינה

מזונות חומציים ומזונות בסיסיים

חשיבות המזון הצמחי - חי לאיזון זה

שיעור שלישי: ניקוי הגוף מרעלים

ניקוי הגוף כצעד ראשוני לשינוי הרגלי אכילה ומעבר לאורח חיים בריא

חשיבות טיהור הגוף לגמילה מהתמכרויות למאכלים מזיקים ולאיזון משקל הגוף

מערכות הגוף האחראיות על סילוק הרעלים מהגוף

הרעלים והדרכים למנוע חדירתם לגוף

שיעור רביעי : הפרדה, צירופי מזונות וזמני אכילה נכונים

השפעת זמני האכילה ושילובי מזונות נכונים על פעילות מערכת העיכול ועל מערכת החיסון

שיפור בריאות המעיים על ידי מזונות כבושים ומותססים

הערך התזונתי הגבוה של הנבטים והנבטוטים

שיעור חמישי: שילוב המזון הצמחי חי בחיי השיגרה הלכה למעשה

כלים מעשיים ליישום ולשילוב מיומנויות המטבח הצמחי - חי בחיי השיגרה

התאמת המזון הצמחי- חי לצרכים אישיים

שיעור שישי:

Raw Food ככלי טיפולי

מיץ עשב חיטה השפעתו החיובית על הבריאות

הקשר בין המצב הגופני למצב הנפשי

הדרכה מעשית כיצד להשתמש ברו- פוד ככלי טיפולי

המתכונים:

קינוחים ומנות אחרונות: עוגות, עוגיות, שייקים, גלידות, כדורי שוקולד ועוד..

קרייקרים , חטיפים, גבינות, ממרחים

מנות עקריות: כדורי "בשר", קציצות, לזניה, פיצה, פסטות ועוד...

סלטי גורמה, רטבים, מיטבלים

מחמצים

שיטות החמצה

הנבטה

שיטות ודרכים להנבטת זרעים ודגנים