בואו נדבר על
העתיד המקצועי שלכם


נשמור על בריאותנו גם בפורים


נשמור על בריאותינו גם בפורים...

 

החרוב הוא אחד הפירות העשירים ביותר במרכיבים חיוניים. אפשר להתקיים רק עליו תקופה ארוכה יחסית, הוא משביע ומשמש מקור טוב לחלבון צמחי.

 

הפרי מכיל:נשמור על בריאותנו גם בפורים

8% חלבון, 13% שומן, 50% סוכרים טבעיים (סוכרוז, פרוקטוז, קסילולז, מלטוז ודקטרוז), 2.7% אפר, 6.8% תאית, 12.1% מים וריכוז גבוה יחסית של מינרלים חיוניים כגון סידן, זרחן, אשלגן, מגנזיום וברזל וכן ויטמינים A ,C ו-B.

השפעות רפואיות

1. מצוין לתסמונת מעי רגיש או שלשולים. בזכות תכולה גבוהה של טאנינים.

2. מתן אנרגיה – יש בו תכולת סוכרים גבוהה וזמינה. תורם לאנרגיה, ריכוז, זיכרון. מצוין לספורטאים, סטודנטים ואנשים העובדים בתנאי לחץ.

3. משפר תנובת חלב

4. ריפוי סוכרת – שתיית תה מזרעי חרובים עוזרת לסכרת.

5. תחליף מצוין לשוקולד ושוקו לילדים.

6. אבקת החרובים מומלצת לחיזוק העצמות לשיניים ולחניכיים.

7. החרובים עשירים בטאנינים שהם

חומרים בעלי פעילות המכווצת ריריות משום כך הם מומלצים במצבי ליחה ושילשול אצל תינוקות ומבוגרים.

8. טובים לאיחוי פצעים.

 

 

 

מכאן ניקח את כל סגולותיו של החרוב הישר לחג הפורים....

 

המצרכים לכמות של כ- 19 אוזני המן

המצרכים לבצק:

1 כוס קמח כוסמין

1/2 כוס קמח מלא

1/2 כוס סוכר קנים

100 ג' ר חמאה קרה חתוכה לקוביות (1 חבילה קטנה)

1 ביצה טרופה

למלית:

4 כפות ממרח חרובים בטעם שוקולד

4 כפות שקדים טחונים

למריחה:

1 ביצה טרופה להברשת הבצק

להכנת המלית:

מערבבים את ממרח החרובים והשקדים היטב עד שמתקבלת מלית יחסית אחידה. (המלית המתקבלת הינה דביקה)

להכנת הבצק:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה, שמים את הקמח, הסוכר והחמאה יחד ומערבבים במהירות איטית עד שמתקבלים פירורים קטנים. השלב הזה לוקח זמן והוא חשוב על מנת שכל החמאה תתפזר בבצק היטב ולא ישארו גושי חמאה.

לא מפסיקים את פעולת המיקסר, ומוספים את הביצה הטרופה ומערבבים מגבירים מהירות עד שהופך לבצק. מפסיקים את הלישה, בשלב זה נמנעים מלישת יתר.

אוספים את כל הבצק יחד, משטחים למעין פיתה אובלית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.

מוצאים את הבצק מהמקרר ומרדדים. ניתן לרדד על השיש כשמעליו נייר אפיה. מקמחים מעט את הבצק וגם את המערוך להקלה על הרידוד. רצוי להימנע מרידוד הבצק לעובי דק מידי- היות שכך יהיה קשה לעבד אותו לצורת אוזני המן.

לאחר הרידוד האחיד,  קורצים עיגולים באמצעות כוס, מכסים בנילון נצמד ומכניסים למקרר.

במידה שיש קושי לתפעל את הבצק הכניסו אותו למספר דק' בודדות למקפיא,  הוציאו והמשיכו לעבוד.

לאחר שקרצנו עיגולים, מברישים את שולי כל עיגול בצק בביצה באמצעות מברשת סיליקון.

במרכזו של כל עיגול מניחים בכפית מהמלית.

תופסים את כל קצוות הבצק ומחברים לצורת משולש. לאחר שסיימנו לעשות את צורת המשולש, "צובטים" את שולי הבצק כדי לוודא שהם לא יפתחו במהלך האפייה.

את אוזני ההמן המוכנים מכניסים למקפיא, כשהם כבר בתבנית או מסודרים מעל נייר האפייה לרבע שעה.

מכניסים את אוזני ההמן לתנור שחומם מראש על 160 מעלות ואופים כ 25-20 דק' או עד שאוזני ההמן מזהיבים.

הערה לגבי משך האפייה: לזמן האפייה יש תפקיד מכריע בדרגת הפריכות של אוזני ההמן. ככל שאופים יותר זמן הן הופכות למוצקות יותר. זה עניין של העדפה.

לאחר הוצאתם מהתנור ולאחר צינון מפזרים אבקת סוכר אם רוצים.

חג פורים שמח!!!